Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Spreman da se borim za našu zemlju i naš narod

Po riječima Bečića, ne smije se zaboraviti da su emocije i zajedništvo ono što nas čini ljudima.

Demokratska Crna Gora održala je večeras pred više od 2.000 članova sjednicu Glavnog odbora u proširenom sastavu, na kojoj je za kandidata za predsjednika Crne Gore utvrđen Aleksa Bečić, saopštila je partija.

Bečić u izbornu utakmicu za predsjednika Crne Gore ulazi sa sloganom “Časti mi”.

“Zahvaljujem se svima vama koji ste mi ukazali svoje povjerenje i podržali moju kandidaturu za predsjednika Crne Gore. Danas govorim u ime svih vas koji vjerujete u našu zemlju, u naše ljude, i u našu budućnost. Danas stojimo zajedno, ujedinjeni u svojoj ljubavi prema našoj domovini. Mi smo ponosni ljudi Crne Gore, ali takođe smo i građani svijeta, spremni da poštujemo i cijenimo sve kulture, sve vjere i sve nacije”, kazao je Bečić u obraćanju.

Danas, kaže on, stojim pred vama kao kandidat za predsjednika Crne Gore, “spreman da se borim za našu zemlju i naš narod”.

“Spreman da se borim za našu čast, našu slobodu, našu državnost i naše jedinstvo. Spreman da se borim za našu budućnost, za sve vjere i sve nacije: i danas ću kazati ono što sam rekao na ispraćaju jednog od svojih najiskrenijih i najodanijih prijetalja i duhovnika: Rekao sam tada: “Nadam se da ćeš biti poslednji vladika koji je branio Crkvu od dijela svog naroda”. A, sada nastavljam i ističem: Vjerujem da ćemo mi, protivnici bivšeg režima, biti poslednji narod koji se branio od svog Predsjednika. Crna Goro, volim te. Zato sam se i kandidovao za tvog predsjednika. Ali iznad svega, ja te poštujem. Poštujem tvoju prošlost, tvoje običaje, tvoju kulturu. Poštujem tvoju borbu, tvoju hrabrost i odlučnost. Zato sam ovdje, da ti dam svoju riječ da ću te poštovati i u budućnosti”, kazao je lider Demokrata.

Istakao je da bez časti, nema ni “poštenja, jedinstva i zajedništva”.

“Poštovaću tvoju ČAST, jer je ČAST temelj našeg naroda, naše slobode i našeg karaktera.  Čast je ono što nas definiše i ono što nas čini ponosnim ljudima Crne Gore. Bez časti nema ni jedinstva, nema ni poštenja, nema ni zajedništva. Zato je čast tako važna za našu zemlju i sve ljude u njoj. Mi smo narod koji poštuje te vrijednosti, poštuje svoju tradiciju i kulturu. Mi smo narod koji se ponosi svojom istorijom, koji se ne stidi svojih korijena. Mi smo narod koji vjeruje u jedinstvo i zajedništvo. Mi smo narod koji se nikada nije predao, narod koji je uvijek bio spreman da se bori za svoju slobodu i svoju domovinu. I danas, stojim pred vama kao kandidat za predsjednika koji je spreman da se bori za našu zemlju i za našu čast”, naglasio je Bečić.

Po riječima Bečića, ne smije se zaboraviti da su emocije i zajedništvo ono što nas čini ljudima.

“I upravo zato, danas stojim pred vama sa osjećajem dubokog poštovanja i ljubavi prema našoj zemlji, prema našim precima, prema našim kulturama, našim vjerama i našim junačkim borbama. Neka naša borba bude borba za ono što je ispravno, za ono što je humano, za ono što je dobro za sve nas, a ne za nekog od nas. To je poštenje. Poštenje je vrlina Crne Gore. Bez poštenja, nema povjerenja. A bez povjerenja, nema zajedništva, nema jedinstva, i nema ničega što bi nas ujedinilo i učinilo ljudima”, dodao je.

Napominje da zajedno “možemo stvoriti bolju budućnost za sebe i za buduće generacije”.

“Ja vjerujem u vas, ja vjerujem u nas, i zato vas pozivam da mi se pridružite u ovoj borbi za našu zemlju, za narod Crne Gore, za našu budućnost. Zato danas obećavam pred vama, da ću obnoviti čast u politici. Da ću pobijediti svadje i obmane. Da ću voditi ovu zemlju s integritetom, čašću i karakterom. Časti mi, Crna Goro”, zaključio je u govoru Bečić.

Osim Bečića, govorili su i Momo KoprivicaAleksandar KlarićEdo Abdović i Mitar Paunović.

“>

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
24.02.2023-20:55 20:55

…ovo tvoja zemlja …!
“IJEŠ” sa Nedostojnim popom druge države… nezaboravan je tvoj SMIJEH usvajanjem Sramnog Zakona kojim se krade istorija CG i sakralno blago CG sa svim grobljima -nedostojni Predsjednik Skupstine CRNE GORE–
vidjeli smo koliko ti je stalo za CG a koliko za FOTELJU…

Tara
24.02.2023-21:04 21:04

kako lazu..citavo vrijeme su bili sa najvecim izdajnikom..popom Micovicem..Glasao je permanentno sa 41 poslanikom..nezakonito..i protiv-Ustava drzave CG..Svakodnevni boravak mu je crkva Srbije..

Bocca
24.02.2023-21:55 21:55

Za koji ćeš se ti samo zalagati, onaj vječito ugroženi? “Naš narod”? Pa zar nije crna gora gradjanska država. Nije ona kao tvoja “matična” drzava, drzava samo jednog naroda!

Sudija
25.02.2023-00:55 00:55

80% Gradjana -ki ne Razumije Cirilicu -CASTI MI -ALEKSA sta si pises  A EU -USA BAS NIKO  ne zna -!!To mos Vucicu pisat i on ce te !==%razumjet koliko si nastrojen prema Rusiji !Nemos vise nikog slagat niti podvalit koji je tvoj put Spreman si da se boris za vašu Sprzenu zemlju i za vaš Srpski narod !Sreca pa u potonji cas EVROPA SAD ukrca u vas voz da vas izbaci iz kolosjeka !!

COL
25.02.2023-08:43 08:43

,,RIR” Potpuno ste upravu i ja se śećam onog podmuklog smijeha i lisičje face prilikom glasanja zakona, kojim se veliki dio kulturne baštine kao i zaukopna mjesta i zemni ostaci naših predaka prepisahu na crkvu Srbije ili preciznije na beogrsdsku patrijašiju. Kad goć pokuša da nas prevari značkicom sa crnogorskom zastavom u reveru ili kakvom u ličnu čast zakletvom treba ga onom slikom vrnuti na pravo stanje. Crnogorci Pogledajte ponovo onu ogavnu sliku prije nego se ponadate da se ona lisičje lukava spodoba promijenila.

COL
25.02.2023-09:36 09:36

Časti ti oćeš li ponovo podržavati odluke za koje si podigao ruku u parlamentu: 1. Zakon kojim se veliki dio kulturne i materijalne baštine za jedno sa grobnim mjestima naših predaka prepisalo na beogradsku pstrijaršiju. 2. Odluke Besne Bratić o sječi direktora škola. 3. Neustavni zakon predśedniku. 4. Neustavno diskrimitorni Zakon kojim je penzionisano preko trideset sudkinja. 4. Neustavno i protivzskonito zaduženje Crne Gore. 5. Protivzakonito, uz upotrebu suzavca pendreka i gumenih metaka, razbijanje mirnih protesta prilikom sramnog ustoličenja Joanikija na Cetinju. 6. Protivustavno aklamacijom davanje mandata Lekiću za sastav vlade. Časti ti i tako ti bog pomoga kako si… Pročitaj više »

Kaca
25.02.2023-10:48 10:48

Koji je to tvoj narod?.Ja sigurno nijesam.