Nedjelja, 26 Maja, 2024
Rubrika:

Zurovac: Razmislite Crnogorci, kakvog prijatelja u Crnoj Gori imamo

Prema njegovim riječima, postojanje SPC od 1219. godine je morbidna laž koja vrijeđa crnogorsku časnu istoriju i njenu ničim okaljanu Crnogorsku autokefalnu crkvu

Predsjednik NVO Crnogorski obraz Sava Zurovac kazao je da su građani ovih dana svjedoci kako SPC sa svojim klerom eksplicitno dovodi u opasnost živote vjernika.

“Suštinsko pitanje je, da li je SPC, uopšte hrišćanska crkva jer se svakim danom sve više uvjeravamo da se hrišćanski postulati u njoj ne poštuju. U toj anticivilizacijskoj postavi, da vjera bude osnov društva, današnja organizacija SPC svakako prednjači jer je njihova vjera zasnovana na beskompromisnom vjerovanju osnova fanatizma, religioznog, nacionalnog i nažalost svakog drugog, đe je nauka zasnovana na sumnji, ugrožena i brutalno pogažena”, ističe Zurovac.

Kako je dodao, u tom pogledu “ne možemo govoriti o antitezi “vjeronauke” koju srpski kler potencira, a koja u tom obliku ne postoji”.

“Oni koji u to ne vjeruju biće razapeti na “srpski krst srama”i prokleti “svetosavskom kletvom”. To se paganstvo razbuktalo i po Crnoj Gori, na veliku žalost i prijeteću opomenu građanskoj i multinacionalnoj državi koja je prije nešto malo više od jednog vijeka bila svijetli primjer i mnogim evropskim, više razvijenim zemljama”, navodi Zurovac.

Prema njegovim riječima, postojanje SPC od 1219. godine je morbidna laž koja vrijeđa crnogorsku časnu istoriju i njenu ničim okaljanu Crnogorsku autokefalnu crkvu.

“Godine 1921. nakon srpske okupacije Crne Gore, ukazom regenta Karađorđevića, spajanjem Crnogorske autokefalne crkve i autokefalne Mitropolije Karlovačke u Vojvodini, nastaje SPC. Ovo je istorijska činjenica i nepobitan fakat koji su daleko od laži koju plasiraju srbijanski kvaziistoričari i svetosavski teolozi. Takvim izjavama i tvrdnjama, već 30 i više godina truju se pravoslavni hrišćani na Balkanu. Dokaz za to su i ratovi, koje je SPC blagosiljala”, ističe Zurovac.

Najgore je, kaže on, što je ista ta “SPC družina, podržavala genocide, podjele i bila ratnohuškačka mašinerija koja je pod okriljem svetosavlja preuzvišeno nosila i krvavi krst, i krvavu kamu, i još krvaviju kokardu”.

“Ista ta SPC je zbog ličnih interesa, podržala Zakon o nacionalnoj nivelaciji, koji je donio Parlament Republike Srpske. Bio je to prvi rasni zakon poslije Ninbernških Hitlerovih zakona u Trećem Rajhu, koji je po nacionalnosti određivao šta može, a šta ne može neka nacija”, kazao je Zurovac.

On pita zašto pojedini sveštenici SPC vrše obrede čišćenja duše i tijela od đavola iz nekoga.

“Jesu li s tim egzorcizmom krenuli i na neistomišljenike u Crnoj Gori? Zdravomisleći narod crnogorski dobro zna da su namjere svih religija zbližavanje ljudi, a ne razdor, mržnja i zlo koje Srpska crkva propagira. Citiraćemo GRK ZORBU koji je kazao: šuma je crkvena, crkva je božja, a bog je svačiji. U tom zajedničkom bogu živi građanska i multietnička Crna Gora! Zebnja je u svim čestitim Crnogorcima i Crnogorkama da ta ista SPC u CG, sa svojom budućom Apostolskom Vladom i političkim tajkunima, ne zabrani slobodu mišljenja i govora, ne ukine druge vjere i ne zabrani ateizam svojim diktatorskim ponašanjem. Citiraćemo i Dijamin Dadu diktatora Ugande-Ja svakom mogu da garantujem slobodu govora, ali ne mogu da garantujem slobodu poslie govora. Razmislite Crnogorci, kakvog ˝ prijatelja ˝u Crnoj Gori imamo”, zaključio je Sava Zurovac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ivan
22.11.2020-14:29 14:29

Konacno smo poceli da se budimo i dozivamo pameti

Adrijana
22.11.2020-14:52 14:52

Odlican tekst, pravo tumacenje. Sve cestitke predsjedniku Crnogorskog obraza.

Annet
22.11.2020-15:56 15:56

Bravo za “Crnogorski obraz”! Znaju Crnogorci/ke da su cist obraz i istina jedini put nastavka slobodarske i svijetle isrorije nase.Sacuvacemo Crnu Goru od velikosrpske mitomanije i klerofasistickih aspiracija!!! Istinom i faktima arhivskim i istorijskim po lazima i mitotvorenim slikama srpstva!!!

Lijepa CG
22.11.2020-16:33 16:33

Postoji Stara Crnogorska izreka ! Ko god mrzi i zlo misli CRNOGORCIMA-KAMA dabogda se cesao NOGAMA !!!!!

Pedja*
22.11.2020-17:07 17:07

Nadam se , da ce nas ovo posrnuce na izborima opametiti .