Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Tuđa sreća

Ovi naši novi ''oslobodioci'' su prava ''tuđa sreća'', jer satiru sopstvenu zemlju u korist velike Srbije. Ali mora se znati, sve dolazi na naplatu, kad-tad

Piše: Miodrag Miko Živković (Preuzeto sa Fejsbuk profila)

Stari su za one koji rade na sopstvenu štetu, a tuđu korst, imali lijepo ime, … “tuđa sreća”.

Za bivšu vlast se ne bi moglo reći da su bili “tuđa sreća”, jer su razvili nevjerovatan sistem prelivanja državnog i društvenog bogatstva u sopstvene džepove ili poštenije je reći u džepove manjeg broja pojedinaca.

Za razliku od njih, ovi naši novi “oslobodioci” su prava “tuđa sreća”, jer satiru sopstvenu zemlju u korist velike Srbije. Ponašajući se kao tuđe sluge, cijede bogatstvo ove zemlje do posljednje kapi, stvarajući od Crne Gore laki plijen za predatora koji ih je na vlast i doveo.

U nevjerovatnom “blic krigu” su odmah po ustoličenju, neprocjenjivu crkvenu imovinu, kao najveće blago ove zemlje i ovoga naroda, prenijeli u svojinu crkve Srbije, legalizujući svojim novim zakonom, prethodne katastarske falsifikate.

Sada njihov glavni kamiondžija iz Budve najavljuje da će nasljednicima “kralja okupatora i palikuće” (Karađorđevićima) vratiti Sveti Stefan i Miločer.

Temeljnim ugovorom kojeg dugo najavljuju, spremaju se zaokružiti do sada neviđenu pljačku našeg sakralnog nasljeđa.

Gašenjem domaće avio-kompanije, omogućili su srpskoj aviokompaniji monopol i zaradu za samo pola godine, od preko 11 miliona eura.

Osnivanjem simbolične i impotentne, nove avio-kompanije, ojadili su domaći turizam za više od 60.000 gostiju, jer su nekadašnji broj avio-rotacija sa 800 smanjili na 200 i tih nedostajućih 600 rotacije čine baš taj broj gostiju koji nam i te kako nedostaje. Štetu je lako izračunati.

Suvišno je govoriti, koliko su devalvirali Crnu Goru kao turističku destinaciju u veoma kratkom roku. Ovu vrstu štete ćemo osjećati u budžetu, dugi niz narednih godina.
Pregovarajući iza leđa javnosti sa srpskim zvaničnicima o kupovini Luke Bar i Elektroprivrede Crne Gore, samo možemo naslutiti, koliko je ova “naša tuđa sreća” opasna i podla.

Zaustavljajući u potpunosti strane investicije i rastjerujući uspješne investitore, ekonomske štete čine nemjerljivim.

Ali mora se znati, sve dolazi na naplatu, kad-tad. Pravda mora stići i one koji su punili sopstvene džepove i ovu “tuđu sreću” koja u veoma organizovanom kriminalnom pohodu satire sopstvenu zemlju.

Pravda zna biti spora, ali sam siguran da je dostižna. Nakon ovih štetočina i opasnih kriminalaca, moramo izgraditi Crnu Goru u kojoj će svi biti jednaki pred bogom i zakonom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Živković: Tuđa sreća – CG Vijesti
15.07.2021-13:58 13:58

[…] Aktuelno […]