Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Razarajuća teokratija

Većinska i građanska Crna Gora se sinoć u očaju zgrozila gledajući snimke velikosrpskih bahanalija poslušnih i poniznih političara i njihovog mitropolita na upriličenoj zajedničkoj večeri. Ti snimci i muzički repertoar u kojem uživaju, najubjedljiviji su dokaz njihove i mitropolitove posvećenosti multivjerskom i multietničkom skladu i suživotu

Piše: Miodrag Miko Živković

Na juče upriličenom veselju povodom dočeka novog mitropolita Joanikija, bilo je više nego očigledno da je Crna Gora duboko zagazila u najprimitivniju i razarajuću tekratiju, poništavajući sve vrijednosti sekularizma na kojima počiva u svojim ustavnim temeljima.

Preko 90% nove vlasti, predvođene svojim političkim prvacima, Predsjednikom Skupštine i vlade, ponizno i podanički se poklonilo svom novom mitropolitu. Nikada kao juče nije bilo tako jasno ko je glavni poglavar ove i ovakve Crne Gore.

Tužno je bilo juče gledati “našeg” nesrećnog premijera koji skrušeno, ponižavajuće ponizno i udvornički traži oprost od svog mitropolita, uvjeravajući ga da on nikada i ništa neće uraditi što bi bilo protiv interesa Srpske crkve. Stigao mu je obećati da će potpisati i Temeljni ugovor sa svojom crkvom.

Na drugoj strani, neuspješni glumac i navodni baštinik građanskih vrijednosti, a u duši prikriveni klerikalac i šovinista, Aleksa Bečić u svojstvu Predsjednika Skupštine, obraćajući se svom mitropolitu u jednoj rečenici je saopštio dvije velike laži.

Saopšti “naš” mlađani Aleksa, …” CIJELA CRNA GORA SE RADUJE, jer je na tron Sv. Petra Cetinjskog izabran duhovni pastir KOJI JE DOSADAŠNJIM ŽIVOTOM I SLUŽENJEM BOGU SVJEDOČIO UZVIŠENE VRIJEDNOSTI MEĐUETNIČKOG I MEĐUVJERSKOG SKLADA I SUŽIVOTA”

Većinska i građanska Crna Gora se sinoć u očaju zgrozila gledajući snimke velikosrpskih bahanalija poslušnih i poniznih političara i njihovog mitropolita na upriličenoj zajedničkoj večeri. Ti snimci i muzički repertoar u kojem uživaju, najubjedljiviji su dokaz njihove i mitropolitove posvećenosti multivjerskom i multietničkom skladu i suživotu.

Sada nam je barem jasnije kako mlađani Aleksa doživljava Crnu Goru i suživot u njoj.

Njih kao podanike očekuje uzbudljiva borba za naklonost svog mitropolita kako bi zajednički nastavili razgradnju Crne Gore, a nas koji moramo sačuvati po svaku cijenu građansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru, svih vjera i nacija, očekuje borba da to nikada ne dozvolimo.

Naši građanski, intelektualni i patriotski potencijali su najbolji garant da ćemo u toj borbi uspjeti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve