Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Radikalizacija?!

Vidjećemo ima li igdje zdravog razuma kod domaćih vazala ili su svi suludnjaci, kao što je to juče bio Krivokapić. Jedno je sigurno, od crkve Srbije ne treba očekivati ništa dobro i normalno jer su oni uvijek bili samo izvođači najprljavijih i najpodlijih poslova

Piše: Miodrag Živković (Preuzeto sa Fejsbuk profila)

Najava iz Beograda da će Patrijarh Portfirije 4. septembra na Cetinju, u tronu Svetog Petra Cetinjskog, ustoličiti Joanikija, kao dokazanog mrzitelja svega crnogorskog u mitropolita, nije ništa drugo do radikalna promjena političke taktike zvaničnog Beograda i Srbije prema Crnoj Gori.

Ovo je samo dokaz da se sa procesima u Crnoj Gori upravlja iz Beograda i da je sve ovo, nikada otvorenije miješanje u unutrašnje stvari suverene Crne Gore, sa ciljem demonstriranja moći, poniženja i potčinjavanja, bez obzira na tragične posledice koje može izazvati ovakva zla zamisao.

Bez namjere da na bilo koji način aboliram “naše” domaće oslobodioce koji nijesu ništa drugo do obični srpski vazali i sluge, ovakva odluka nije iz njihove glave. Nije ovo pamet Krivokapića, Bečića i Abazovića, nego zli naum kreatora i projektanata “srpskog sveta” iz Beograda, koji ih je doveo na vlast i kojima oni služe kao prljavi izvršioci radova u CG.

Poslije godinu dana traljavosti i mrcvarenja u kojoj se vidjelo da nova, namjesnička vlast u CG ne može u miru izvršiti povjereni joj zadatak, potpunog satiranja Crne Gore, Vučić je odlučio da promijeni političku taktiku stvaranjem haotične situacije u CG.

Zamisao je da se pokuša doći do cilja i rezultata, izazivanjem incidenata i sukoba, kada već ne mogu ništa ozbiljnije postići u mirnim uslovima. Zamisao je da zvanični Beograd drži glavu kao “noj u pijesku” i nastavi da laže, kako je to sve rezultat unutrašnjih odnosa u Crnoj Gori.

Zamisao je i da se na neko vrijeme zaboravi kako Krivokapićeva vlada nema ni minimalnu podršku u parlamentu i da su neminovni izbori koji se ovim pokušavaju odložiti, jedino rješenje našeg galimatijasa.

Računaju ovi zli namjernici da kroz izazvane incidente i haos lakše i brže dođu do pokornosti Crne Gore, ne vodeći ni jednog trenutka računa o tragičnim posledicama koje se mogu proizvesti “tamo daleko… gdje cvjeta limun žut”.

Znali smo još odavno da ovakva hegemonistička velikosrpska politika najbolje funkcioniše u vanrednim i ratnim okolnostima koje sama proizvede, tako da najnovija radikalizacija situacije i traženje zla, gdje ga nema je očekivana.

Pitanje svih pitanja je, kako će reagovati srpski namjesnici u Crnoj Gori, na ovaj “vrući krompir” koji pred njih stavljaju zajedno, Vučić i Portfirije. Ako budu reagovali kao juče traljavi premijer Krivokapić, “mrka kapa”.

Moraju shvatiti ovi “naši” nesrećnici da Vučić njihovu glavu “stavlja na panj” i da ih daljinskim upravljačem zatvara u klopku iz kojeg nema izlaza.

U danima koji slijede, vidjećemo da li je sve ovo “probni balon” za izazivanje haosa i nemira u Crnoj Gori ili još jedna suluda avantura, onih koji ih imaju dosta iza sebe.

Vidjećemo ima li igdje zdravog razuma kod domaćih vazala ili su svi suludnjaci, kao što je to juče bio Krivokapić.

Jedno je sigurno, od crkve Srbije ne treba očekivati ništa dobro i normalno jer su oni uvijek bili samo izvođači najprljavijih i najpodlijih poslova i zadataka u svim propalim velikosrpskim projektima.

Mi koji volimo ovu zemlju i druge nemamo, moramo biti naredni. Moramo biti postojani i pametni i sačuvati mir kao najveću tekovinu koju imamo, jer najamnici na vlasti to niti mogu, niti hoće.

Naš otpor mora biti isključivo građanski, miran i “gandijevski”. Ključ pobjede i slobode je u našim rukama. Naša pamet i ljubav prema ovoj zemlji moraju pobijediti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Živković: Radikalizacija?! – CG Vijesti
11.08.2021-11:11 11:11

[…] Aktuelno […]

Gandi
11.08.2021-19:04 19:04

Pošto rtsg neće objaviti, a ni vi ali će netko pročitati.
Za ivaj slučaj špalir. U prvi red starihe pa kad naidje parada okrenut ledjaa prvi red cakšire dolje i naklon n.
Voštenje kasnije.

Gandi
11.08.2021-19:04 19:04

Pošto rtsg neće objaviti, a ni vi ali će netko pročitati.
Za ivaj slučaj špalir. U prvi red starihe pa kad naidje parada okrenut ledjaa prvi red cakšire dolje i naklon n.
Voštenje kasnije.