Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Na sastanku kod Milatovića koaliciju ”Zajedno” predstavljaće Dizdarević

Živković je kazao da cijeni napore Milatovića ''usmjerene ka početku dijaloga o tako važnim pitanjima koja se tiču izborne problematike''

V.d. predsjendika DPS-a i nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” Danijel Živković, zahvalio se predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću na na pozivu za konsultacije koji mu je uputio kao nosiocu liste. On je saopštio da će na sjutrašnjem sastanku koaliciju “Zajedno” predstavljati gospodin Abaz Dizdarević, potpredsjednik Demokratske partije socijalista i kandidat za poslanika.

Živković je kazao da cijeni napore Milatovića “usmjerene ka početku dijaloga o tako važnim pitanjima koja se tiču izborne problematike”.

“Kao što Vam je sigurno poznato, upravo partije koje čine koaliciju “Zajedno” u prethodnom su periodu, u više navrata, inicirale razgovore na tu temu među parlamentranim strankama. No, nažalost, drugi politički subjekti nijesu pokazali dovoljnu zainteresovanost za usklađivanje izbornog zakonodavstva sa dobrim evropskim praksama i preporukama koje bi vodile ka unapređenju stanja u toj oblasti”, rekao je on.

Podsjetio je da su upravo ti subjekti insistirali na pomenutim pitanjima dok su bili u opoziciji.

“Smatramo da je ta tema i ključna za demokratski kapacitet našeg društva”, dodao je on.

Živković smatra da bi sastanak u formatu koji je predložio Milatović “mogao da se protumači i kao funkcionerska kampanja”.

“Imajući u vidu činjenicu da ste i sami na čelu jednog od političkih subjekata koji učestvuje na predstojećim izborima, smatram da bi sastanak u formatu koji ste predložili mogao da se protumači i kao funkcionerska kampanja i da kao takav ne bi suštinski doprinio demokratizaciji našeg društva. Naprotiv, moguće je i da bi podstakao nove sumnje u iskrenost Vaših namjera”, ocijenio je Živković.

Međutim, kako je kazao, poštujući instituciju koju predstavljate, a “željeći da ostane maksimalno konstruktivna”, koaliciju “Zajedno” će na sjutrašnjem sastanku predstavljati gospodin Abaz Dizdarević, potpredsjednik Demokratske partije socijalista i kandidat za poslanika, koji će, ističe Živković, zastupati naše stavove, navedene djelimično i u ovom pismu.

“Još jednom Vam zahvaljujem na pozivu i vjerujem da ćemo i ubuduće sarađivati na dobro Crne Gore i njenih građana”, zaključio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve