Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: DPS narednih dana neće učestvovati u radu Skupštine

Ako neko misli od vladajuće većine, koja inače ima 41 glas a opozicija 40 u parlamentu, da ćemo im mi biti samo dekor i davati legitimitet na urušavanju ustavnog kapaciteta CG, urušavanje evropskog puta, onda su se grdno prevarili, rekao je Živković

Poslanici Demokratske partije socijalista neće narednih dana učestvovati na plenarnog zasijedanja, kao ni u radu radnih tijela, ni u radu odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, saopštio je poslanik DPS-a Danijel Živković.

“Ono što nas je navelo na ovakav potez jeste bahato i bezobzirno ponašanje od strane  vladajuće većine. Ne samo tokom aprilskog zasijedanja, već tokom svih prethodnih mjeseci”, rekao je Živković.

Poslanik DPS-a kaže da bi logično bilo da od strane vladajuće većine dođe ponuda za dogovor i dijalog.

“Naprotiv, vladajuća većina je svojim ponašanjem tokom prethodnih mjeseci pokazala eklatantan primjer kako i na koji način za kratko vrijeme urušiti Ustav, urušiti ono što je institucionalna supstanca Crne Gore i skrenuti Crnu Goru sa evropskog puta”, rekao je Živković.

Ističe da ako neko misli od vladajuće većine, koja inače ima 41 glas a opozicija 40 u parlamentu, da ćemo im mi biti samo dekor i davati legitimitet na urušavanju ustavnog kapaciteta CG, urušavanje evropskog puta, onda su se grdno prevarili.

“Nastavićemo da dolazimo u Skupštinu CG, obavljamo dio naših zadataka, ali sigurno nećemo u narednom periodu prisustvovati u radu plenarnog zasijedanja i radnih tijela”, kazao je Živković.

Tokom aprilskog zasijedanja, kaže Živković, čula se poruka od strane predstavnika opozicije koju sam ja iznio predstavnicima vladajuće većine – da smo spremni da otvorimo dijalog vezano za izbor čelnih ljudi u pravosuđu.

“Tu mislim na VDT, ugledne pravnike u Sudskom savjetu i sudije Ustavnog suda. Nažalost, naša dobra namjera i ponuda je odbijena, bez ikakve potrebe za saradnju. Naša ponuda je bila toliko dobronamjerna da smo kazali – u redu, imate priliku da narednih 20 dana tokom zasijedanja ostavimo po strani Zakon o izmjenama i dopunama zakona o Državnom tužilaštvu i da sjednemo za sto i pokušamo da dogovorimo ovakva rješenja”, rekao je Živković.

Ovakvo bahato, rekao bih kaubojsko ponašanje vladajuće većine neće ostati nezapaženo, naglašava Živković.

“Imaćemo adekvatan politički odgovor”, ističe on.

Živković je rekao da je gruba manipulacija da funkcioneri DPS-a imaju razloga za strah zbog novih zakonskih rješenja.

“Nema nikakvog straha i nikakve zebnje ni kod jednog funkcionera DPS. To mora da zna ukupna crnogorska javnost. Ne možemo dozvoliti da se urušava ono što smo mukotrpno kao partija stvarali svih prethodnih godina. Neka se niko ne zanosi da misli da će putem postavljanja političkog tužioca progoneći političke neistomišljenike, dovesti nas u poziciju da ostanemo bez političkog odgovora”, naglašava Živković.

Dodaje da će njihov odgovor biti vrlo jasan i precizan.

Crnoj Gori, kako ističe, prijeti ekonomski sunovrat.

“Već peti mjesec nemamo usvojen o budžetu. Zabrinuti smo što nas očekuje od septembra kada vladajuća većina potroši zaduženje. U toj situaciji ćemo doći u upitnost davanja penzija, socijale. Nalazimo se pred ekononskim sunovratom”, rekao je Živković.

DPS, kako kaže, neće to gledati skrštenih ruku, a šta će preduzeti, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
17.05.2021-11:03 11:03

Visu polovinu gradjana imate podrsku i nedajte CETNICIMA da nas gaze i unistavaju vidimo svi da idu samo na podvalu i laz !Oni nek vode svoje gradjane ko ih podrzava vi vodite nas imate 65% sad podrske !!

BMX
17.05.2021-13:54 13:54

U toku je pretvaranje Crne Gore u republiku Srpsku u kojoj pod dirigentskom palicom SPC, Srbije i Rusije ucestvuje aktuelna Vlada. Ponistavaju se vrijednosti sekularne, gradjanske, evropske i antifasisticke drzave i postepeno, korak po korak namecu vrijednosti klerikalne, nacionalisticke i teokratske drzave u kojem nema i sve vise nece biti mjesta za sve one koji drugačije misle. Sve vise vidimo da se zvanični drzavni simboli zanemaruju, bojkotuju ili ističu sa zastavama Srbije. Zele da kaznjavaju sve one koji proslavljaju i obiljezavaju antifasisticke vrijednosti i vjerovatno ce krenuti kao i u Srbiji sa revizionizmom cetnickog pokreta. Manjinama ce oduzeti pravo glasa… Pročitaj više »

Vladimir
17.05.2021-14:03 14:03

Ispravna odluka.
Da ih vidimo ko ne priznaje a ko priznaje genocid u Srebrenici….

Ko-mita
17.05.2021-22:28 22:28

To junaci,to sokolovi,to tići,to lavi i tigrovi,nedajte naše krše naše junačke staze i livade,sve ponesoše ništa ne ostaviše