Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Nemanja Vuković pion u službi Marka Kovačevića

Predsjednik SO je, po njegovim riječima, odgovorio da će o tome razmisliti, nakon čega, smo, već sjutradan, obaviješteni o sazivu sjednice

Predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković, funkcioner Demokrata, uprkos činjenici da sam ga i u privatnoj komunikaciji prije Kolegijuma, i na samom Kolegijumu obavijestio da ću od 9.02. uveče biti službeno odsutan van Crne Gore, te zamolio da sjednicu na kojoj će se raspravljati o smjeni predsjednika opštine Marka Kovačevića zakaže makar 9. februara, umjesto desetog mimo dobre prakse koja se uvijek primjenjivala učinio je upravo suprotno i sjednicu zakazao baš za datum za koji sam ga obavijestio da neću biti u državi, poručio je portparol SDCG i šef kluba odbornika SD Nikšić, Nikola Zirojević.

“Nakon što sam ovu molbu iznio i na Kolegijumu predsjednika SO, niko od prisutnih nije imao nikakvu zamjerku, dok je kolega iz DPS-a Boris Muratović iznio mišljenje da bi mojoj molbi trebalo izaći u susret”, saopštio je Zirojević.

Predsjednik SO je, po njegovim riječima, odgovorio da će o tome razmisliti, nakon čega, smo, već sjutradan, obaviješteni o sazivu sjednice.

“Da budem u potpunosti jasan – niti od Vukovića, niti od bilo kojeg odbornika vlasti nijesam očekivao da razumije suštinu naše inicijative i da podrškom istoj da doprinos izgradnji građanskog i tolerantnog Nikšića. Pa ipak, očekivao sam minimum korektnosti od prvog čovjeka lokalnog parlamenta koji je trebao da postupi u skladu sa već dobro poznatom pozitivnom praksom kojom se, ukoliko je to moguće, uvijek izađe u susret zahtjevima predstavnika partija ovog tipa. Pogotovo što Vuković ne propušta priliku da se na svakom mjestu pohvali da je nikšićki parlament primjer kako treba da funkcioniše jedna institucija ovog tipa i primjer međusobnog poštovanja između sagovornika”, pojasnio je Zirojević.

Tačno je, kaže on, Vukoviću – “mi smo mnogo bolja opozicija nego što ste vi bili, ali ste istovremeno vi neuporedivo gora vlast nego što smo mi bili”.

“Razumijem. S druge strane, da i Vuković i njegov nalogodavac, predsjednik opštine Marko Kovačević, imaju interes da se ne nađem na ovoj sjednici. Ne zato što će moje odsustvo promijeniti ishod glasanja, jer je jasno da politika DF-a suštinski stanuje i u redovima Demokrata, SNP-a, URA-e i svih ostalih subjekata vlasti, već zato što na određena pitanja i konstatacije imaju ozbiljnih problema i poteškoća da odgovore”, dodao je on.

Navodi da ne “nižu se političke pobjede”.

“Predsjedniče SO,sakrivajući se od kritike i tražeći legalne načine da one čije je to pravo onemogućite da govore.  To se radi uzdignute glave i bez straha od verbalnog duela sa bilo kim. Znam da vam nije lako da se borite da činjenicom da ste suštinski ništa drugo do istureno odjeljenje DF-a, a ne građanska partija kako se deklarativno predstavljate. Moje odsustvo vam, u toj borbi, neće pomoći, jer je vaše djelovanje vaš najveći neprijatelj. Unaprijed vam želim uspješnu sjutrašnju sjednicu, ne sumnjajući da ćete kompaktnost sa DF-om i predsjednikom opštine i formalno pokazati prilikom glasanja. Žalim što ćete tom prilikom, kao i ovim ponašanjem, dokazati da nijeste autonoman političar, već pion u rukama Marka Kovačevića. Što je svakako legitimno, ali za mene razočaravajuće”, zaključio je Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve