Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Dok Spajić po Briselu priča bajke, Milatović stvara novu partiju, Mandić i Dodik rade na realizaciji ”srpskog sveta”

Dok predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, putujući po Briselu i ostalim destinacijama, našim međunarodnim partnerima priča bajke o posvećenosti njegove Vlade EU integracijama, upoređujući Andriju Mandića sa Dalaj Lamom, a predsjednik države Jakov Milatović otima odbornike po lokalu, radeći na stvaranju nove partije, Andrija Mandić i Milorad Dodik vrlo posvećeno rade na realizaciji “srpskog sveta”, smatra Nikola Zirojević, poslanik SD-a.

To je, uostalom, kako navodi, na današnjoj zajedničkoj press konferenciji u Podgorici potvrdio i sam Dodik, kazavši da se radi o “fenomenalnoj ideji protiv koje niko ne bi trebao da ima ništa”.

“Toliko je fenomenalna ta ideja, koja između ostalog propagira i promjenu granica u regionu, da neodoljivo podsjeća na uvod u dešavanja devedesetih godina. Pojedini su tada, istini za volju, “fenomenalno” prošli i stekli enormna bogatstva, dok je običan narod, u svim državama zahvaćenim ratom, ginuo za tuđe interese”, ističe Zirojević.

Crna Gora, kao država koja njeguje i želi dobre odnose sa svim susjedima, koja je tih nesrećnih devedesetih svoja vrata otvorila svima koji su bježali od rata, ne gledajući koje su vjere i nacije, mora se takvom opasnom projektu suprotstaviti, kaže Zirojević.

Na kraju, klasična je manipulacija da bilo ko u Crnoj Gori ima nešto protiv srpskog naroda i Srbije, ddodaje on. Ali smo, poručuje poslanik SD-a, bili i uvijek ćemo biti protiv velikosrpskog projekta koji je već jednom region gurnuo u krvave obračune. Za to u nama nemojte tražiti partnera, poručuje.

“A premijeru Spajiću, s obzirom da je Milatović već davno zauzeo stranu, poručujemo da je krajnje vrijeme da se jasno suprotstavi ovakvoj politici. Ne znamo kakve dugove iz vremena ministrovanja i formiranja partije Spajić ima prema Dodiku, ali dok god ne kaže jasno i glasno ne opasnim politikama po Crnu Goru i region, između njega, njegovog bivšeg zamjenika u partiji, šefa njegove parlamentarne većine i njegovog, kako reče Dodik junior, političkog mentora stajaće znak jednakosti”, zaključuje Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
svjedok
27.02.2024-16:32 16:32

Đe ste Zirojeviću ti tvoj SD i ostale suverenističke partije i poslanici, da budete na čelu današnjeg protesta protiv zločinaca iDodika i Mandića? Ljeporečite, za fantastičnu platu, a građani CG se samorganizuju u odbrani svoje Crne Gore! Sram Vas bilo sve skupa!

Tara
27.02.2024-16:32 16:32

Njih dvojicu treba uhapsiti na vrijeme!!!