Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Zelenski: Sa Milatovićem sam razgovarao o liječenju i rehabilitaciji ukrajinskih vojnika u Crnoj Gori

Zelenski kazao da su on i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u Tirani razgovarali o liječenju i rehabilitaciji ukrajinskih vojnika u Crnoj Gori

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski kazao je da su on i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u Tirani razgovarali o liječenju i rehabilitaciji ukrajinskih vojnika u Crnoj Gori.

“Imao sam sastanak sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem kome sam zahvalio na dobrodošlici Ukrajincima koji su pobjegli od rata. Razgovarali smo i o liječenju i rehabilitaciji ukrajinskih vojnika u Crnoj Gori”, naveo je Zelenski na društvenoj mreži X.

Zahvalan je, kaže, Crnoj Gori što se pridružila Deklaraciji G7 iz Viljnusa i ukrajinskoj formuli mira.

“Obavijestio sam predsjednika Milatovića o prvom Globalnom mirovnom samitu u Švajcarskoj u okviru naših napora da postignemo pravedan i trajni mir. Takođe smo koordinirali nastavak međunarodne saradnje Ukrajine i Crne Gore”, dodao je Zelenski.

Milatović je istakao su tokom razgovora konstatovani odlični međudržavni odnosi i potvrđena je snažna podrška Crne Gore Ukrajini u kontekstu ruske agresije na tu zemlju.

Istaknut je značaj odluke EU o otvaranju pristupnih pregovora sa Ukrajinom, što predstavlja važan korak ka obezbjeđivanju prosperiteta, mira i stabilnosti Evrope.

Milatović je poručio da je današnji skup odlična prilika da složno, još jednom, pošaljemo snažnu poruku mira i pružimo podršku ukrajinskom narodu da istraje u borbi za slobodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
28.02.2024-18:30 18:30

Gospodine Zelenski..cetinjani koji redovno podrzavaju Vas..vec 2 godine..objasnice vam..ko je Jakov Milatovic…