Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Očekujemo da se Knežević privremeno udalji iz službe

Zbog ugleda policijske organizacije i objektivnih istraga koje su u toku ili slijede smatraju građanski aktivisti Svetalna Pajović Musić i Aleksandar Saša Zeković profesionalnim da se Knežević suspenduje do okončanja postupka

Građanski aktivisti Svetalna Pajović Musić i Aleksandar Saša Zeković pozdravljaju profesionalnu reakciju ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića ali u ovom trenutku nijesu sigurni da Odjeljenje za unutrašnju kontrolu ima kapaciteta i profesionalne odlučnosti i dosljednosti da se nosi sa ovim slučajem. Za ovu tvrdnju, ističu, imaju i iskustvene dokaze.

“Vjerujemo da će nadležno državno tužilaštvo brzo reagovati u vezi trenutno dostupnih snimaka”, navode Musić i Zeković.

Očekuju da se sasluša Knežević i u slučaju priznanja da se razmotre mogućnosti sprječavanja mogućeg uticaja na druge osobe, naročito sa starješinske pozicije na kojoj je i dalje.

“Ukoliko gospodin Knežević ne priznaje da on govori na snimku, vjerujemo da će tužilaštvo blagovremeno angažovati sudskog vještaka odgovarajuće struke i izdati naredbu za specijalističko vještačenje koje podrazumijeva forenzičnu fonetiku i akustiku u cilju analize i poređenja nespornog uzorka glasa uzetog od gospodina Kneževića sa glasom na audio snimku, za koji se tvrdi da je navodno Kneževićev”, navode oni.

Zbog ugleda policijske organizacije i objektivnih istraga koje su u toku ili slijede, smatraju profesionalnim da se Knežević suspenduje do okončanja postupka.

“Obavještavamo javnost da smo ponovo dobili e-mail poruku od pretpostavljamo istog anonimnog pošiljaoca koji i dalje tvrdi da su dostavljeni snimci autentični. Najavio je slanje još dva dodatna snimka. Ukoliko iste stvarno i dobijemo odmah ćemo ih dostaviti nadležnim državnim organima na dalje postupanje”, zaključuju Musić i Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Realno
02.05.2022-14:39 14:39

Briga koga šta ti očekuješ …

gagi
02.05.2022-17:15 17:15
Reply to  Realno

A de si bre srbentije bem te u dupe pod nos,opet te neko nategao,samo paz da tii “oci ne iskoce”.

Kikiriki
02.05.2022-23:22 23:22
Reply to  gagi

I ti si Srbin, kao što su ti roditelji bili, ali ti to još uvek niko nije javio. Nisi valjda Mirašev sektaš ?