Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Kad god vlast u Crnoj Gori služi Beogradu ulazimo u sukob sa međunarodnom zajednicom

Prema njegovim riječima, kada god vlast u Crnoj Gori služi Beogradu, kako devedesetih tako i danas, ulazimo u sukob sa međunarodnom zajednicom

Nikada otvorenije poruke iz EU da će “ozbiljno razmisliti o saradnji s Vladom uspostavljenom na upitnom zakonu” i najava mogućnosti i formalnog zaustavljanja procesa pristupanja EU koji je suštinski blokiran, potpuno su ogolile rezultat politike služenja Vučiću, kazao je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković.

Prema njegovim riječima, kada god vlast u Crnoj Gori služi Beogradu, kako devedesetih tako i danas, ulazimo u sukob sa međunarodnom zajednicom.

“Nemoguće je biti prozapadni u vanjskoj politici, a na unutrašnjem planu voditi duboko antievropsku politiku. Podsjećam da unutar postojeće većine ne postoji niti jedan poslanik koji je podržao ulazak Crne Gore u NATO, za njih je to neželjeno društvo”, kaže Zeković.

Sukob sa Zapadom, dodaje, jeste javno proklamovani cilj DF-a, pa time i većine koja slijedi DF i koja protivno volji građana pokušava EU zamijeniti Otvorenim Balkanom.

“Zbog služenja tuđim interesima i blokiranja EU integracija Vladu i URU je napustila resorna potpredsjednica Jovana Marović. Nakon ponovnog izglasavanja Zakona o predsjedniku suprotno Ustavu, stavu VK i EK, odmah je otkazan POSP i sa svih relevantnih adresa dobili smo vrlo jasno i grubo upozorenje da takvo neustavno ponašanje vodi u sukob sa demokratskim i razvijenim svijetom. Sada postaje do kraja jasno da za DF sukob sa EU i destabilizacija Crne Gore nijesu posljedice na koje pristaju, već njihov osnovni cilj, u čijem ostvarenju im pomažu Demokrate i URA”, zaključuje Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve