Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Zdravstvo i obrazovanje u fokusu sastanka Pavićevića i ambasadora Kalkavana

Na sastanku je, kako kažu, naglašeno da postoje brojni projekti i investicioni planovi koje u dužem vremenskom periodu zastupa i promoviše Ambasada Republike Turske, a koje se tiču investicija u obrazovanje i zdravstveni sistem Crne Gore

Potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu Srđan Pavićević sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske Barišem Kalkavanom, saopšteno je iz Vlade.

Na sastanku je, kako kažu, naglašeno da postoje brojni projekti i investicioni planovi koje u dužem vremenskom periodu zastupa i promoviše Ambasada Republike Turske, a koje se tiču investicija u obrazovanje i zdravstveni sistem Crne Gore.

„Ambiciozne inicijative i planovi moraju biti pretočeni u održive i obostrano korisne projekte u narednom periodu” istakao je Pavićević.

Tokom razgovora, dodaju iz Vlade, konstatovano je da prisustvo Privredne komore Republike Turske, Istanbulske berze, Zirat banke i preko 5 000 registrovanih preduzeća sa turskim osnivačkim kapitalom u Crnoj Gori obavezuje na dugoročno strateško planiranje u svim oblastima od interesa za međusobnu saradnju, podizanje kapaciteta i tržišnu ekspanziju koja podrazumijeva ponudu za cijeli Balkan.

Na sastanku je, takođe, ocijenjeno da je jedan od gorućih problema nedostatak kvalifikovane radne snage koji će biti još izraženiji u periodu bržeg pristupanja EU.

U cilju podrške boljoj integraciji turskih rezidenata i poslovne zajednice u Crnoj Gori, Pavićević je izrazio punu spremnost za omogućavanje nastave za djecu na turskom jeziku, saopštili su iz Vlade Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
09.11.2023-10:01 10:01

Moga je vala tražiti jedan tv od 54 inča onako za kancelariju.