Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

ZBCG: Milatović da se izjasni da li će podržati formiranje vlade sa političkim subjektima sa izborne liste DPS-a

U razgovorima sa mandatarom Milojkom Spajićem ovaj politički subjekt tvrdi da nijesu mogli dobiti precizan odgovor da li će kostur vlade činiti stranke koje su bile protiv DPS-a ili stranke koje su sve vrijeme bile jurišni odredi Mila Đukanovića

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” poziva predsjednika države Jakova Milatovića da se javno izjasni da li će prisustvovati sjednici svojih stranačkih organa i da li će podržati formiranje vlade sa političkim subjektima sa izborne liste DPS-a.

“A pošto se predsjednik države poziva na inkluziju i istorijsku pobjedu od 2. aprila želimo takođe da ga upitamo ko je pobijedio a ko izgubio tog dana? Pošto nekoliko mjeseci nakon završenih predsjedničkih izbora i “istorijske pobjede” izgleda da je pobijedio onaj za koga nam se tog dana učinilo da je izgubio – Milo Đukanović. Ovo pitanje ne postavljamo da bi unosili bilo kakve razdore u PES nego da provjerimo da li je Milatović i dalje onaj isti čovjek koga smo mi podržali u predsjedničkoj kampanji na jasnoj politici borbe protiv bivšeg korumpiranog i kriminalizovanog režima”, navodi ZBCG.

U razgovorima sa mandatarom Milojkom Spajićem ovaj politički subjekt tvrdi da nijesu mogli dobiti precizan odgovor da li će kostur vlade činiti stranke koje su bile protiv DPS-a ili stranke koje su sve vrijeme bile jurišni odredi Mila Đukanovića.

“Tako da je važno šta o prekrajanju izborne volje i vraćanje DPS na vlast misli Jakov Milatović, jedan od lidera PES-a”, pita ZBCG.

Razumiju, kažu, nervozu Milojka Spajića pred održavanje sjednice kluba poslanika i Glavnog odbora PES-a, tako i njegovo posljednje saopštenje u kojem su od riječi do riječi prepisane formulacije iz saopštenja DPS-a, “kako bi se mandataru olakšala pozicija u poslaničkom klubu da donese odluku zbog koje ga nije glasao nijedan glasač PES-a”.

“A što se tiče našeg odnosa i saradnje prema BS-u, svakako bi bila logičnija i smislenija, nego saradnja Spajića sa Demokratama koje su bile na izbornoj listi sa Dritanom Abazovićem koga su Spajić i njegovi funkcioneri optužili za sve i svašta uključujući i kreiranje afere Do Kvon”, navodi ZBCG.

Bez namjere da, kako tvrde, utiču na odluke Jakova Milatovića, poslaničkog kluba i GO PES-a, ponovljaju da je ZBCG sve vrijeme bila za ulazak u vladu, što su juče i zvanično potvrdili, a što je Milojko Spajić sve vrijeme i znao, ali mu očigledno nije odgovaralo.

“Evo mu prilika da nas demantuje. Ostalo je jos dva i po mjeseca do isteka roka u kojem treba da se formira nova Vlada Crne Gore, a ovu situaciju treba razjasniti i svačiju odgovornost precizno definisati”, poručuje ZBCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
25.08.2023-13:55 13:55

…kakve su im face -fali Simonida …
samozvani Pipun de Zeta , se smije…on je zadužen za ovu vrstu humora i pitanja na pogresnu adresu …

Mila
25.08.2023-16:13 16:13

Milatovic je Predsjednik drzave. Mislim da nije u Ustavu zapisano on ima obavezu da se vama izjasnjava…moze samo mandatar po zakonu

Seoca
25.08.2023-23:04 23:04

A vidjite im samo face, iz kupusa ih nebi išćera!!