Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

”Završite priču gospodine, oćete da nas posvađate”: Žustra rasprava građana sa Koprivicom na Trgu nezavisnosti

Nekoliko građana u podne se sponatno okupilo na trgu u centru Podgorice kako bi podržali predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja, međutim situacija se ''zakuvala'' kada se na skupu pojavio i spoljni ekspert za resor kulture u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Dragan Korpivica

Nekoliko građana u podne se sponatno okupilo na trgu u centru Podgorice kako bi podržali predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja, koji je zajedno sa stanovnicima blokirao glavni put u tom gradu u znak protesta nakon što je policija jutros pokušala da zatvori ugostiteljske objekte zbog mjera koje je juče donijelo Ministarstvo zdravlja.

Situacija se “zakuvala” kada se na skupu pojavio i spoljni ekspert za resor kulture u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Dragan Korpivica, kojeg je interesovalo što su se građani okupili.

Koprivica je građanima kazao da nisu “imali posla zato što su imali sinovi Mila i ostalih”.

“Imam ja uvijek posla, volontirala sam ti godine. Ja sam čovjek koji želi dobro ovoj zemlji”, poručila mu je jedna građanka.

Ali, ekspert za resor kulture nije stao na tome već je rekao da “im ne smeta što njegovi najbliži kupuju stanove na Menhetnu, a vi ovdje nemate hljeba da jedete”.

Ovaj potez prozreli su građani, pa odgovorili:

“Gospodine, završite više tu priču. Bre, oćete da nas posvađate. Oćete čudo da napravite.”

Jedna od okupljenih dodala je “što su nam ovi napravili, zadužili nas za dva dana 900 miliona”.

Koprivica kaže – evo da pustimo Vladu, ali odma ga prekidaju riječima:

“U redu, Vladu da puštimo ali da bude crnogorska, a ne srpska. Da ide za interese Crne Gore, a ne strane države, izvini molim te. Koje ja ne priznajem ni malo, a moju volim najviše na svijet”, poručili su građani.

Na kraju je istakao da je Crnogorac.

“Ja ne priznajem nijednom patrioti da je veći od mene”, poručio je Koprivica i udaljio se od okupljenih građana.

Građani su poručili da su Crnogorci u svojoj državi i da neće dozvoliti da neko nipodištava Crnogorce i državu Crnu Goru.

Na konstataciju Maje Miličković da je nehuman potez odbijanje donacija i da je nova Vlada zapravo Vlada podjela, Koprivica joj je rekao da nije u pravu.

“Sa ljudima sam voljan da porazgovaram ali ne možemo kriviti Vladu za sve. Vlada nije unijela podjele, ne smatram tako, pustimo ih da rade pa ako ne budu kako treba možemo ih smijeniti”, kazao je Koprivica.

Na pitanje kako gleda na uvođenje vjeronauke u školama, Korpivica je rekao da kao građanin može reći da nije za to da se vjeronauka uvodi kao obavezna.

“Ja sam ovdje s vama samo građanin i iznosim mišljenje iz tog ugla. Vjeronauka treba da bude stvar izbora. Ako neko želi neka uči, a van svake pameti je da se to nameće svima. Siguran sam da to neće biti slučaj”, kazao je Koprivica.

Komntarišući film „Dara iz Jasenovca“, koji je, kako je jedna građanka navela „probudio duhove iz prošlosti i usadio još veće podjele“, Koprivica je rekao da Crna Gora nema veze sa tim.

“Ovaj film je došao iz Srbije, a ne iz Crne Gore. Svakako je sramota što davno nije objeloanjeno. Ne smiju se zbog toga mrzjeti sadašnji Hrvati nikako. Ipak smatram da treba ukazati šta se dešavalo. Pošto do sad nije ukazano na zvjerstva koja su se desila u Jassenovcu jel trebalo i sad prećutati, pa da se o tome govori kroz hiljadu godina”, pitao je Koprivica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nn
26.02.2021-22:20 22:20

Ovaj dragan mi je prije dvadeset godina bio komsija. Ujutro kad se probudi mrzio je Mila. Zamislite sad tek kako su zagrizeni jadom ovi ljudi. Pi