Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Završeno suđenje po tužbi Spajića protiv Medojevića: “Spajić će donirati novac za zaštitu mrkih medvjeda”

On je dodao da je ova tužba za zaštitu časti, ugleda i dostojanstva samo mali, ali bitan korak ga dekontaminaciji društva od čitanja i slušanja svakojakih neosnovanih optužbi i uvreda.

Danas je održano završno ročište u predmetu po tužbi budućeg premijera Milojka Spajića, protiv Nebojše Medojevića, lidera Pokreta za promjene i nekadašnjeg poslanika, radi naknade štete zbog povrede časti, dostojanstva i ugleda.

Advokat Danilo Radulović, koji zastupa gospodina Spajića, izjavio je da su na današnjem suđenju sprovedeni svi dokazi koji potvrdjuju navode iz tužbe o svjesnom, kontinuiranom, protivpravnom ponašanja gospodina Medojevića, na štetu njegovod klijenta gospodina Spajića.

„U toku postupka, gospodin Medojević nije pružio niti jedan dokaz kojim bi potkrijepio salve uvreda i optužbi koje je iznosio na račun našeg klijenta, što najbolje odslikava pravi motiv i vjerodostojnost svih tih napada“, kazao je advokat Radulović.

On je dodao da je ova tužba za zaštitu časti, ugleda i dostojanstva samo mali, ali bitan korak ga dekontaminaciji društva od čitanja i slušanja svakojakih neosnovanih optužbi i uvreda.

„Ovom tužbom želimo ukazati da je potpuno prihvatljivo da se političari, kao i drugi ljudi, ne slažu oko svega i imaju suprotstavljene stavove, ali da nije i ne smije nikad biti prihvatljivo vrijedjanje i optuživanje bez osnova. Političari posebno su dužni da vode računa o penetraciji njihovih izjava, ne samo kroz njihovo glasačko tijelo već i cjelokupnu javnost, te smo sigurni da će sud sankcionisati ovo ponašanje Tuženog i dati doprinos mentalnoj higijeni društva. To je posebno bitno, jer danas je na mjestu Tužioca gospodin Spajić, a sjutra može biti bilo koji gradjanin CG, koji nije javna ličnost, a koju druga strana, bez ikakvog dokaza, zloupotrebljavajući svoju medijsku prisutnost, javno optuži za najgora krivična djela bez i jednog dokaza“, naglasio je advokat Spajića.

Prema njegovim riječima “Mrlje na obrazu”, posebno u Crnoj Gori, jednoj, uz sav napredak savremenog svijeta, ipak patrijarhalnoj sredini, koja i dalje većinski drži do časti i ugleda, kao najvećih vrlina i mjera svega, kako je kazao, nemaju cijenu te ne postoji novčani iznos koji bi mogao obrisati ili ublažiti učinjeno.

“Tužilac ovom tužbom želi postaviti primjer da nije teško biti fin i izabrati argumente umjesto uvreda, te da se na kraju dana svi moramo pozvati na ljudskost i poznatu našu maksimu čojstva – štititi drugog od sebe”, zaključio je advokat Danilo Radulović i dodao da će dosudjeni novčani iznos Tužilac uplatiti u humanitarne svrhe, u cilju zaštite autohtone vrste ugroženih mrkih medveda u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
27.10.2023-12:54 12:54

Kad pomislim..koja se laz i Hajka sprovodila..licno od one marsovke..protiv G-dina Djukanovica i ostalih cetnika…..nevidjeno..Medojevic je istinu rekao o Spajicu o dvojnom drzavljanstvu..o prodaji Crnogorskog aviona i kupovina novog ..pod jako sumnjivim podacima…Steta sto se Medojevic nije oglasio..da bi istina dosla do te mjere koju je on zastupao…Dok je vladao Zdravisa..uzasne su se stvari desavale..i dan danas…

Pik
27.10.2023-13:04 13:04

Prozva li to Srbe mrkim medjedima.