Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

ZAŠTO JE VUKŠIĆA TEŠKO SKLONITI SA ČELA ANB-a: Dritana ucjenjuje snimkom iz Skoplja?

Pitanje koje se nameće je zašto ovako kompromitovani direktor ANB-a, i pored gotovo javnih pritisaka iz Brisela i Vašingtona, i dalje ima povjerenje svog pretpostavljenog potpredsjednika Vlade zaduženog za bezbjednosni sektor Dritana Abazovića?

Pakleni plan v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića da odgovornost za skandalozno odavanje identiteta agenata CIA prebaci na svoju saradnicu sproveden je u djelo.

Stalna disciplinska komisija Agencije za nacionalnu bezbjednost u srijedu je saslušala prvu saradnicu direktora ANB-a na koju je on, ”veoma džentlmenski” i uz poštovanje ”visokomoralnih načela”, prebacio svu  odgovornost za skandalozno odavanje identiteta agenata CIA članovima skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost.

Ovo nije ni malo iznanađujuća odluka za bilo koga ko je čitao tekstove koje smo objavljivali, jer je portal Aktuelno još prošle sedmice najavio da će kao žrtveno jagnje za spas Vukšića biti uzeta osoba, koja je prema pisanju patriote, borca za oslobođenje Crne Gore – Profesionalca, samohrana majka.

Veliki doprinos da Vukšićeva saradnica preuzme odgovornost za zabilješku u kojoj su navedena imena agenata CIA, kako smo pisali, dali su potpredsjednik vlade Dritan Abazović, ali i jedan medijski mogul čuven po svojim prisnim vezama sa šefovima nekadašnjeg SDB-a, a potom i ANB-a.

Ucijenjeni Dritan?

Više je nego očigledno da je Vukšić do grla umješan u kriminalne, veleizdajničke radnje za koje će kad tad morati krivično da odgovara, a o tome je Profesionalac detaljno pisao u proteklom periodu.

Sat vrijedan 17.000 eura?

Pitanje koje se nameće je zašto ovako kompromitovani direktor ANB-a, i pored gotovo javnih pritisaka iz Brisela i Vašingtona, i dalje ima povjerenje svog pretpostavljenog potpredsjednika Vlade zaduženog za bezbjednosni sektor Dritana Abazovića.

Prvi pendrek Crne Gore, pošteni kvazi-Albanac i njegova URA već su postali poznati po mnogim afereama, pa ne bi bilo začuđujuće  da Vukšić kao šef ANB-a, posjeduje neku prljavštinu o Abazoviću kojom ga ucjenjuje.

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora vrlo je moguće da Vukšić ucjenjuje Dritana sa snimkom iz Skoplja.

”Pretpostavlja se da je Vukšiću snimak na kom su zabilježene sumnjive (čitaj – koruptivne) radnje Abazovića mogao da dostavi kontroverzni svetosavski biznismen, novopečeni političar Miodrag Daka Davidović. Međutim, Davidović nije jedini koji ima snimak i koji je prisustvovao pomenutom događaju u Skoplju”, rekli su naši dobro pupućeni izvori.

Sumnje u koruptivne radnje zbog kojih je ucijenjen potpredsjednik Vlade podgrijane su nakon što se na internetu pojavio video u kome se tvrdi da Abazović nosi sat švajcarske marke Frenk Miler (Franck Muller) vrijedan 17.000 eura. Takozvani Jabaz Kratkopendreković do sad nije demantovao da ima izuzetno vrijedan sat, a takođe mu, pored snimka iz Makedonije, nad glavom visi i afera sa 21 milionom eura, tako da materijala za ucjene ima na pretek.

Krivokapić brani Vukšića i pored protivljenja partnera?

Podsjetimo, i prije skandala sa odavanjem tajnih podataka na Odboru za bezbjednost i odbranu, Vukšić  i ANB su bili pod lupom NATO-a nakon pisanja patriote koji je postao simbol borbe protiv okupacije izdajničko-destruktivnog režima poznatog kao ,,Profesionalac“. Ako, kako se spekuliše, Abazović podržava Vukšića jer je ucijenjen, ostaje nejasno zašto ga podržava premiejr Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je, kako smo već pisali, spreman da žrtvuje sve za Vukšića i ne brine ga da li će se zamjeriti NATO partnerima, nije ga briga čak ni za odavanje tajnih podataka i identiteta agenata CIA-e.

Zašto je to tako neizvjesno je – moguće da je Krivokapić takođe ucijenjen, ili je izmanipulisan, a kao mogućnost ne treba odbaciti ni opciju da obojica rade za istu obavještajnu službu čiji je cilj urušavanje bezbjednosnog sektora Crne Gore.

Podsjetimo, Vukšić je tokom saslušanja pred skupštinskim Odborom za bezbjednost i odbranu, priznao da je došlo do bezbjednosnog propusta i odavanja identiteta agenata CIA, na sjednici Odbora koja je prethodila ovoj u srijedu.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ivan
11.04.2021-13:06 13:06

Jeli moguće da niko sem njih UCJENJIVAČA zna??? Hahahaha hahahahaha pa cijela Makedonija i sve bivše YU republike bruje. A zamrli narod CGore NEZNA? Hahahaha

Naroz
11.04.2021-14:20 14:20

Vukšić je ovdje napravio najmanje dva-tri krivična djela; prvo, kršenje člana 26 stav 2 i 4 Zakona o agenciji za nacionalnu bezbjednost, u vezi sa tim i kršenje člana 39 Zakona o ANB-u…
Zatim, u stilu pravog mafijaškog advokata, podstrekivanje službenice da prizna tudju (njegovu) krivicu…
Takodje Vukšić bi trebalo na umu da ima njemu odlično poznatu stvar, da se krivično djelo može učiniti činjenjem ili nečinjenjem, član 6 Krivičnog zakonika, stavovi 1 i 2…
Isto tako je trebao imati u vidu da će mu sud prilikom odmjeravanja kazne ovo podstrekivanje uzeti kao otežavajuću okolnost.
Valjen Isus svima ;)

Ramija
11.04.2021-16:23 16:23

Sta to treba da znaju gradjani CG?

Sven
11.04.2021-21:13 21:13

Budite ozbiljno, Direktor ANB je direktno izbor Krivokapic. Sa tim Dritan nema veze.

Zivjet ce CG
12.04.2021-02:14 02:14

Zna brale i vjerujem da imaju i oni koji bi trebi da imaju i da ce to bit objavljeno u pravom trenutku.. cujem da se daka od tog snimka dobro naplatio i da ga je prodao objema stranama…