Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Zajedno gradimo Kolašin: Odluka o zaradi izvršnog direktora Komunalnog pokazatelj nezakonitih praksi Demokrata

Da direktor Komunalog ima veći koeficijent složenosti poslova od svojih kolega u lokalnoj upravi izlišno je, kažu, i govoriti.

Da su Demokrate nastavile sa nezakonitim praksama koje su svojevremeno kritikovali pokazuje Odluka o zaradi izvršnog direktora Komunalno DOO Kolašin. Iako je mimo zakonskih propisa i zdrave logike utvrđen koeficijent složenosti poslova od 19.30 za poslove izvršnog direktora Komunalnog DOO Kolašin, inspekcija rada u ovakvom postupanje nije našla ništa nezakonito, saopštio je Pokret Zajedno gradimo Kolašin.

“Radi bolje slike o kakvoj pravnoj i logičkoj zavrzlami je riječ najbolje je pogledati Zakon o zaradama u javnom sektoru kojim su definisane zarade svih javnih funkcionera na državnom nivou koji po prirodi stvari obavljaju mnogo odgovornije poslove. Tako sudija Apelacionog suda, predsjednik Višeg i Privrednog suda, rukovodilac Višeg državnog tužilaštva i državni sekretar u ministartvu imaju koeficijente od 19,89, što nas navodi da zaključimo da su poslovi ovih lica za samo 0,69 koeficijenta složenije od posla izvršnog direktora Komunalnog DOO na lokalnom nivou”, navode u saopštenju.

Dalje, dodaju, izvršni direktor Komunalnog Kolašin ima veći koeficijenat od šefa kabineta predsjednika Crne Gore i predsjednika Skupštine Crne Gore koji kaskaju za njima sa koeficijentom od 19,02.

“Takođe, rukovodilac Komunalnog u Kolašinu prima veću zaradu i od direktora Uprave policije, Poreske uprave, Uprave za inspekcijske poslove čiji je koeficijent složenosti poslova 16,43. Iza njega po zaradi su i sudije viših sudova za prekršaje sa 15,99, sudije osnovnih sudova sa koeficijentom 15,56, pomoćnik direktora Uprave policije sa 13,83. Izvršni direktor Komunalnog prima veću zaradu i od ljekara specijalista koji po Granskom kolektivnom ugovoru ima koeficijenat 12,91 i od direktora domova zdravlja i opštih bolnica sa 14,63 i 16,88”, ističe Pokret Zajedno gradimo Kolašin.

Da direktor Komunalog ima veći koeficijent složenosti poslova od svojih kolega u lokalnoj upravi izlišno je, kažu, i govoriti.

“Da se zakon ne primjenuje na „SNP odmetnike“ koji se danas predstavljaju kao Demokrate govori i izvještaj inspekcije rada iz kojeg nije jasno kako se do navedenog koeficijenta od 19,30 došlo, primjenom koje matematike i pravne logike, ali je jasno da u tome nema ništa nezakonito rugajući se na taj način u lice sudijama, ljekarima i tužiocima čije poslove ovakvo obračunavanje koeficijenata podcjenjuje”, zaključuje Pokret Zajedno gradimo Kolašin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve