Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Zajedno gradimo Kolašin: Na sjednici SO pokrenućemo pitanje analize loše turističke sezone u gradu

Na trinaestoj sjednici Skupštine opštine Kolašin koja je zakazana za 15. mart biće rasprave i o vodosnadbijevanju i osnježavanju ski centara Kolašin 1450 i 1600

Na kolegijumu predsjednika Skupštine opštine Kolašin usvojen je predlog odborničkog kluba Pokreta Zajedno gradimo Kolašin da se na dnevni red uvrsti rasprava o zimskoj turističkoj sezoni 2023/2024 koja je zbog odsustva sniježnih padavina na skijalištima bila loša po turističku privredu grada.

“Odbornički klub će na sjednici pokrenuti pitanje analize loše turističke sezone, odsustva aktivnosti koje je lokalna uprava mogla pokrenuti u cilju ublažavanja posljedica loše sezone i negativne kampanje koja se u medijima vodila protiv Kolašina na šta lokalna uprava nije ponudila adekvatan odgovor”, navodi Pokret Zajedno gradimo Kolašin.

Na trinaestoj sjednici Skupštine opštine Kolašin koja je zakazana za 15. mart biće rasprave i o vodosnadbijevanju i osnježavanju ski centara Kolašin 1450 i 1600.

“Ovaj projekat koji je od krucijalne važnosti za turistički razvoj Kolašina izaziva mnogo polemike među građanima što za posljedicu ima kruženje neprovjerenih i poluistinitih informacija”, ističe Pokret Zajedno gradimo Kolašin.

Kako su dodali, sjednica će biti prilika da se odbornici i ostala laička javnost upoznaju sa pojedinostima projekta kao i da se razjasne nelogičnosti koje su se pojavili prilikom projektovanja i pribavljanja neophodnih saglasnosti kako bi se moglo pristupiti izvođenju projekta a što sa posljedicu ima otpor javnosti i mještana naselja Rijeka koje gravitira rijeci Ljevaji.

“Očekujemo od lokalne uprave da na sjednici Skupštine obezbijede prisustvo projektanata, hidrologa i obrađivača elaborata o zaštiti životne sredine za projekat vodosnadbijevanja i osnježavanja koji će odbornike kao i prisutne građane upoznati o detaljima projekta. Na ovaj način bi izbjegli da se sjednica pretvori u politička nadgornjavanja i pojedinačna tumačenja od strane ljudi koji ne posjeduju stručna znanja iz date oblasti”, navodi Pokret Zajedno gradimo Kolašin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zajedno gradimo Kolašin: Na sjednici SO pokrenućemo pitanje analize loše turističke sezone u gradu - World News
07.03.2024-04:45 04:45

[…] Read Extra […]