Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Pokret Zajedno gradimo Kolašin: Hitno ubrzati realizaciju projekta rekonstrukcije ulice Mirka Vešovića

Kako su naveli, iako se bliži proljeće i građevinska sezona u gradu, a lokalna vlast za jedan od ključnih infrastrukturnih projekata u centru još uvijek nije raspisala tender za izbor izvođača rizikujemo da se kasni za implementacijom projekta te da još jednu zimu dočekamo sa raskopanim ulicama i ''borbom'' pješaka, u toj ulici, za sopstveni život

Odborničku klub Pokreta Zajedno gradimo Kolašin poziva lokalnu upravu da HITNO ubrza realizaciju projekta rekonstrukcije ulice Mirka Vešovića, koja trenutno nije bezbjedna niti za pješake niti za vozila, a posebno nije bezbjedna zbog izgradnje objekta u toj ulici, o čemu nadležne institucije ne vode računa.

“S obzirom da su kapitalnim budžetom za 2024. godinu opredijeljena sredstva za rekonstrukciju ulice u iznosu od 160.000 eura, te da ova ulica predstavlja usko grlo kroz koje je otežano obavljanje saobraćaja, smatramo da je ovaj projekat od prvorazrednog značaja za regulisanje saobraćaja u užem centru. Ovdje naročito ako imamo u vidu i frekvenciju turističkih autobusa koji ljeti i zimi dovoze turiste baš kroz ovu ulicu i kojima je otežano okretanje i manervisanje”, saopšteno je iz Pokreta Zajedno gradimo Kolašin.

Kako su naveli, iako se bliži proljeće i građevinska sezona u gradu, a lokalna vlast za jedan od ključnih infrastrukturnih projekata u centru još uvijek nije raspisala tender za izbor izvođača rizikujemo da se kasni za implementacijom projekta te da još jednu zimu dočekamo sa raskopanim ulicama i „borbom“ pješaka, u toj ulici, za sopstveni život.

“Nadamo se da će lokalna vlast nakon godinu i po dana „uhodavanja“ napokon početi da radi u interesu građana i efikasno implementirati projekte od opšteg interesa koje je i sama predvidjela kapitalnim budžetom”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve