Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Zadrima: Filipovića je neko slagao

''Povodom pominjanja moga imena u kolumni ''Deset do osam'' autora Ljubomira Filipovića želim da kažem da mu ta konstatacija koju je izrekao nije istitnita, a i da ga je taj koji mu je to rekao – slagao''

Glavni urednik RTV Cetinje Mladen Zadrima  tvrdi da su navodi u tekstu “Deset  do osam”, koje se tiču njegovog imena, objavljenom danas na portalu CdM-u neistiniti.

Reagovanje Zadrime prenosimo integralno: 

Povodom pominjanja moga imena u kolumni „Deset do osam“ autora Ljubomira Filipovića želim da kažem da mu ta konstatacija koju je izrekao nije istitnita, a i da ga je taj koji mu je to rekao – slagao.

U jednoj rečenici, Filipović kaže: Dok predsjednika savjeta mijenjaju, Zadrima kažu preletio da bi sebi sačuvao fotelju.

I prvi i drugi dio su netačni.

Predsjednik savjeta je dao neopozivu ostavku na to mjesto i shodno zakonu i propisima skupština mora da konstatuje tu ostavku i kasnije raspiše oglas ili poziv NVO sektoru za popunu toga mjesta.

Drugi dio rečenice, koji se tiče mene je budalaština koju Filipović iznosi iz samo njemu znanih razloga. Možda zbog toga što smo bili opremili TV studio, pozajmili dio opreme kako bi sa njim i još jednim gostom snimili razgovor, a on se nije udostojio ni da se izvini zato što nije došao.

Kako god bilo i koji god bili razlozi za Ljubovu podmetačinu on dobro zna da je to budalaština ali želi namjerno da okalja i nanese štetu.

Fotelja o kojoj on priča, zbog javnosti koja može pomisliti da se zaista radi o nekakvoj fotelji, jeste mjesto glavnog urednika RTV Cetinje, kuće u kojoj radim 30 godina. Shodno zakonu na to mjesto imenovan sam od direktora naše kuće u novembru 2019. g. Da zna što je novinarski posao, a ne lamentiranje i piskaranje političkih pamfleta po nečijij narudžbi, Filipović bi znao koliko je ta „fotelja“ udobna. A nije čim moram da gubim vrijeme i sa ovakvim stvarima.

Što se tiče „prelijetanja“, opet Ljubo pravi grešku, jer kurs moga leta bilo poslovnoga, bilo privatnoga se ne mijenja niti će se mijenjati pod uticajima dnevne politike ili nečijih narudžbi, odozgo ili odozdo.

Dakle, Ljubomire Filipoviću zamoliću te da me više ne pominješ i trpaš u kontekste tvojih AGITPROP kolumni. Ako ti nešto nije jasno, znaš dje me možeš naći, pa svrati da ti sve potanko objasnim. I pozdravi toga koji te je ovako slatko „navukao“ da u tim godinama pišeš neistine.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve