Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Zadnja je ura za odbranu našeg evropskog sna

Neprihvatljivo je, dodaje, da se i dan danas u Crnoj Gori osjećaju posljedice 1918. godine kada je uz podršku Vojske Kraljevine Srbije srušen ustavni poredak i oduzeta državnost i samostalnost Crne Gore

Saša Šćepanović, član Gradskog savjeta Građanske inicijative “21. maj” za Herceg Novi, poziva sve građanske, evropske, demokratske partije i društvene snage da uskrate podršku aktuelnoj Vladi i da zajedno sa ostalima uspostave atmosferu stvarnog dijaloga i pomirenja koje vodi obnovi i državnom jačanju Crne Gore.

“Pozdravljamo samoorganizovanje građana u zaustavljanju i daljem sprječavanju štetnog djelovanja Dritana Abazovića i njegove Vlade. Pružena im je ruka da zajednički gradimo Crnu Goru ali su izigirali povjerenje i prevarili su crnogorske suverenističke partije. Pozivamo građane da uzmu učešće u građanskim protestima, podrže i osmisle različite građanske akcije demokratskog otpora u svim sredinama Crne Gore”, kazao je Šćepanović.

Neprihvatljivo je, dodaje, da se i dan danas u Crnoj Gori osjećaju posljedice 1918. godine kada je uz podršku Vojske Kraljevine Srbije srušen ustavni poredak i oduzeta državnost i samostalnost Crne Gore.

“Umjesto da se afirmiše stvarno pomirenje na osnovama bezuslovne podrške sekularnoj, demokratskoj, nezavisnoj i evropskoj Crnoj Gori, svjedočimo novim izdajničkim pokušajima da se izbriše crnogorska tradicija, kultura i istorija. Stalni su pokušaji svojatanja Crne Gore. Žele da bude njihova, a najmanje svoja, autentična, građanska i oslobođena negativnih velikosrpskih uticaja i nasljeđa”, navodi Šćepanović.

Prema njegovim riječima, u posljednje dvije godine intenzivni su napori ko će više zla nanijeti Crnoj Gori.

“Dritan Abazović, koji je zajedno sa Zdravkom Krivokapićem predvodio i prethodnu vladu, nastavlja da realizuje planirani sunovart Crne Gore i da se nastavi ono što se uz pomoć oružja započelo 1918. godine. Otpor velikosrpskoj politici i negiranju identiteta jedinstveno smo pružili kroz Božićni ustanak i veličanstveni 13. jul. Opet ćemo pružiti otpor kroz građansko jedinstvo i zajednički, najširi, izborni nastup svih demokratskih i evropskih snaga”, ističe Šćepanović.

Poziva sve građanske, evropske, demokratske partije i društvene snage da uskrate podršku aktuelnoj Vladi i da zajedno sa ostalima uspostave atmosferu stvarnog dijaloga i pomirenja koje vodi obnovi i državnom jačanju Crne Gore.

“Zadnja ura za odbranu našeg evropskog sna. Ovđe se radi o budućnosti naše države. Zato poručujemo svima koji su je izabrali da obore ovu izdajničku Vladu i da se omogući građanima da na jesenjim izborima izaberu novu vlast koje će odlučno, iskreno, do kraja biti posvećena evropskim integracijama i koja će iskoristiti šansu da se priključimo evropskoj porodici”, poručuje Šćepanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve