Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv Đurović zbog zloupotrebe službenog položaja

Zbog zloupotrebe službenog položaja predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović, Socijaldemokratska partija (SDP) će protiv nje podnijeti krivičnu prijavu, saopštila je poslanica te partije Draginja Vuksanović Stanković

Zbog zloupotrebe službenog položaja predsjednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović, Socijaldemokratska partija (SDP) će protiv nje podnijeti krivičnu prijavu, saopštila je poslanica te partije Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je ukazala na to da je Đurović 22. oktobra suprotno Ustavu i poslovniku stavila na dnevni red inicijativu za razrješenje ministara odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića – iako je Skupština Vladi izglasala nepovjerenje.

Podsjetila je da Ustav propisuje da Vladi prestaje mandat izglasavanjem nepovjerenja, a da poslovnik da zahtjev za promjenu sastava Vlade premijer može da podnese tokom trajanja mandata.

“Ustav propisuje da Vladi prestaje mandat izglasavanjem nepovjerenja, a da poslovnik propisuje da zahtjev za promjenu sastava vlade premijer može da podnese tokom trajanja mandata”, kazala je ona.

Vuksanović Stanković je poručila da je sve navedeno predočeno i predsjednici Skupštine i ukazano na norme Ustava i poslovnika koje krši.

“Ali ona je izričito rekla da ostaje pri svom stavu. Ona je svjesno i sa jasnom namjerom prekršila Ustav i poslovnik kako bi sebi svom političkom subjektu i Dritanu Abazoviću pribavila korist”, ocijenila je poslanica SDP-a.

Striković: Neophodno podnijeti prijavu i protiv onih koji su pisali izmjene Zakona o predsjedniku

Poslanik SDP-a Adnan Striković je kazao da su u toj partiji u obavezi da realizuju ono što najave.

“Podniijećemo krivične prijave protiv ljudi koji u kontinuitetu krše Ustav, a smatramo da je potrebno podnijeti krivični prijavu i protiv onih koji su pisali izmjene Zakona o predsjedniku”, rekao je on.

Striković je istakao da nijesu sigurni ko ga je pisao, ali da znaju ko ga je potpisao.

– Bojimo se da su institucije u Crnoj Gori u toj mjeri urušene da je institucionalna borba gotovo nemoguća. Mislim da je vrijeme da se razmisli o drugim vidovima borbe, demokratskim suprotstavimo i podržaćemo građane bilo da je to na ulicu, bilo da je to na društvenim mrežama – poručio je poslanik SDP-a.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve