Mjera uspjeha svake vlasti mora biti da mladi ljudi ostanu u svojoj zemlji, da tu stvaraju porodice, grade budućnost i rade za dobro zajednice u kojoj žive. Danas se, nažalost, gradovi na sjeveru ubrzano prazne, pa besperktivnost i apatija postaju slika i Rožaja i Andrijevice i Mojkovca, Plava, Berana, izjavila je predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković prilikom obilaska Rožaja u okviru kampanje “Crna Gora u pokretu”.

Predsjednica SDP posjetila Rožaje

“SDP je jedina opoziciona partija u rožajskom partlamentu i zbog toga smo dužni ne samo da kritikujemo ono što ne valja, već i da ponudimo rješenja za najveće probleme. A naš najveći problem, ovdje na sjeveru, je da za ljude nema posla ni perspektive i da zato oni odlaze, a naši gradovi polako nestaju”, naglasila je Vuksanović Stanković.

Rožajama, dodala je, ne fali znanja, ne fali im obrazovanja i ne fali vrijednih ljudi.

“Nedostaje vlast i na lokalnom i na državnom nivou koja će imati vizije kako da se napravi sistem koji će zadržati naše ljude na svojim ognjištima”, poručila je liderka SDP-a.

Kampanja “Crna Gora u pokretu”

Ta partija, kaže ona, ima plan kako da zaustavi masovno napuštanje sjevera.

“Formiranje garantnog fonda kojim bi za svako novo radno mjesto dali subvenciju od nekoliko hiljada eura i time svake godine zapošljavali po nekoliko stotina mladih ljudi. Taj novac bi bio stvarno uložen u Rožaje, jer nema Rožaja bez vrijednih građana ovog kraja”, navela je Vuksanović Stanković.

Ovako se, ocijenila je, tuneli i putevi u Rožajama grade samo da se lakše ode.

“Nama je potrebno da zaposlimo ljude. Tada će nam putevi sluziti da zadržimo ljude, da oni lakše posluju, otvorimo radna mjesta i omogućimo razvoj po mjeri svakog građanina”, istakla je predsjednica SDP-a.

Spremni su, dodala je, da ponude rješenja za razvoj Rožaja i da stanu na čelo onih koji ne pristaju na trenutno stanje.

“Mjera uspjeha politike SDP i u Rožajama i u ostatku Crne Gore će biti kad naši mladi počnu da se vraćaju iz Njemačke, Luksemburga, Amerike, Danske i drugih razvijenih država”, zaključila je Vuksanović Stanković.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve