Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković – ekspert za ”pospremanje” izdajnika i četničkih đilkoša

Vuksanović - Stanković je pokazala hrabrost na kojoj treba da joj pozavide ostale kolege iz opozicionih stranaka. Poslanica SDP-a i bivša kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore pokazala je kako se brani država i čast, kao i da je za to potrebno izaći iz okvira ''salonskog patriotizma'' i mlake retorike lišene strasti.

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović očigledno se specijalizovala za verbalno ”pospremanje” četnika i reprezenata izdajničko-ratnohuškačke politike u Skupštini Crne Gore.

Posljednji u nizu političkih bukača, zastupnika izdajničko-destruktivne ideologije kojeg je Vuksanović-Stanković ućutkala u parlamentu je  Marko Milačić – izuzetno agresivni predstavnik ekstremno desničarske, proruske partije Prave Crne Gore.

Milačić među kolegama poslancima, ali i u crnogorskoj i regionalnoj javnosti, važi za osobu ”dugog jezika i kratke pameti”, koja se ne libi da u agresivnim nastupima iskazuje svoj nedostatak obrazovanja i zdravog razuma. Stoga nije ni čudo što je crnogorska javnost jedva dočekala da mu neko začepi usta, što je juče uradila upravo Vuksanović-Stanković.

https://twitter.com/crnogorci/status/1394637798133714947

Ona je juče u Skupštini upozorila da je potpredsjednik parlamenta dužan da prekine Milačića koji je u svom stilu bestidne neznalice koja nema dodirnih tačaka sa poznavanjem istorijskih činjenica, negirao postojanje Crnogorske pravoslavne crkve.

“Nećemo nikome dozvoliti u ovom domu da falsifikuje istoriju Crne Gore”, kazala je Vuksanović Stanković i poslanicima DF-a poručila da su izdajnici.

“Ko je izdajnik, vi vrijeđate Vašu majku?”, poručio je Milačić.

“Ne lajte. Nemojte da mi se derete ovdje. Mene je moja majka, kao pravoslavna Srpikinja učila da je ovo moja država i da ja govorim crnogorskim”, kazala je Vuksanović Stanković, nakon čega je data pauza, a sjednica prekinuta.

Vuksanović – Stanković je ovom prilikom po ko zna koji put pokazala hrabrost na kojoj treba da joj pozavide ostale kolege iz opozicionih stranaka. Poslanica SDP-a i bivša kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore pokazala je kako se brani država i čast, kao i da je za to potrebno izaći iz okvira ”salonskog patriotizma” i mlake retorike lišene strasti.

Ućutkala Šubaru i Rozog

Ovo nije bio izolovan slučaj kad je Vuksanović-Stanković zauzela stav i adekvatno reagovala na primitivizam izdajničko-četničkih političkih elemenata. Nedavno je na sjednici Zakonodavnog odbora ućutkala predsjednika tog tijela funkcionera DF-a, mladu četničko-velikosrpsku nadu, salonskog vjernika Marka Kovačevića zvanog Šubara.

Kovačević je na sjednici Odbora u maniru srbijanskog gedže koji želi da pokupi koji politički poen pred najretrogradnijim dijelom svog biračkog tijela, posegao za muškim šovinističkim ponašanjem, da bi dokazao svoju mužjačku dominaciju.

Međutim, Vuksanović Stanković ga je lijepo ”pospremila” zamolivši ga da joj se tako ne obraća i rekla da ”ne namiguje dok ona priča”.

“Nemojte tako da nipodaštavate kolege i da se tako prema nama obraćate”, rekla je ona.

Takođe će ostati upamćeno kako je Vuksanović-Stanković uspostavila ”dijagnozu” funkcioneru DF-a Slavenu Radunoviću.

Tokom  rasprave u parlamentu prije sedam dana, poslanik DF-a Radunović je kazao Vuksanović-Stanković “nemojte da se ljutite što je Vaš muž, eto slučajno vrhovni državni tužilac. Njega se ne možemo osloboditi dok ne ispuni uslove za penziju”.

Na to je reagovala Vuksanović Stanković i istakla da se u javnosti uvijek ponašala kao poslanica.

“Pokazala sam javnosti Crne Gore da sam se uvijek u ovom Domu i na javnoj sceni ponašala u ulozi poslanice. Kada govorimo o tužilaštvu, kao poslanica i u odnosu na vrhovnog državnog tužioca a ne kao Draginja Vuksanović Stanković u odnosu na supruga. Pa pošto ste tako nastupili prema meni uvaženi poslaniče Radunoviću, meni je drago da se Vaša supruga oslobodila od Vas”, zaključila je ona.

Ovim je Vuksanović – Stanković možda konačno crnogorskoj javnosti otkrila uzrok agresivnog ponašanja poslanika Radunovića, za koga je još prije nekoliko mjeseci potpredsjednik Vlade Dritan Abazović nagovijestio da sarađuje sa  srpskom obavještajnom službom BIA-om, pod kodnim imenom ”Rozi”.

Jasno je da je Vuksanović – Stanković pokazala kako treba da se brani država, i kako se bori za politička ubjeđanja i ideale u koje vjerujete. Ostale njene kolege nemaju što da čekaju…

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mujo
19.05.2021-10:25 10:25

Milačić je nažalost čisti predstavnik većine crnogorskih novinara tj neobrazovan, kratke pameti.E takvi novinari traže da budu zaštićeni zakonom ka bijeli međedi da bi mogli slobodno da lažu i obmanjuju

Dogville
19.05.2021-10:30 10:30

Bravo Draginja, kraljice!!!! Pun mi je kofer ” larpularalističkih mudrovanja” i mlake retorike.Tako govore hrabre i časne Crnogorke.

Sara
19.05.2021-11:48 11:48

Odusevljena sam Draginjom..ona je primjer..kako se brani drzava Crna Gora..Svaka cast..Gospodji treba da pripadne najveca pocast u drzavi CG.. Otvoreno..receno..Opozicija ne brani dovoljno drzavu CG..osim Komita..Popovica..Draginje..itd..Mi trebamo..da budemo svi zajedno..da odbranimo svoju drzavu CG…Ja pisem..vec od 2013 godine..da se moze ovaj scenario desiti..ali DPS je sve dao za EU..a od EU je dobio Balege..Sad su nam dosli srbijanski fasisti..serpske vjere..koji izvode brutalnost u drzavi CG….Stvar se mora ozbiljno shvatiti..Granice su otvorene prema srbiji i dodikovoj drzavi..kako bi ujavili kao ovce.kod nas..kako bi “toboz”branili srbe..Ja mislim..da oni vec dostavljaju nauruzanje preko granice..Otvorite oci..ceka nas propast..slicno kao 1918.godina..Apostolima nije ni do zakona..ni… Pročitaj više »

zeleno
19.05.2021-15:24 15:24

Dopunite članak sa Dr. J . Bo .Bo. kad joj reče : vi ste ministarka iz Nušiceve komedije :)

Ivan2
19.05.2021-18:02 18:02

Istoriski. Katunjani, Crmničani, Rječani i Lješnjani treba da su stožer DRŽAVE CRNE GORE. Narode!! Pogledajte u Parlamentu ONI SU NAJVEĆI NEPRIJATELJI I IZDAJNICI.
Primjer, Rukoljub Cuca Krivokapić krčmi-razgrađuje CG-u, a Milo Čevljanin i njegov DPS je pokradoše. Premda i ovi novi smiču ne boj se, tek su počeli.

gagi
19.05.2021-18:04 18:04

Gospodjo Vuksanovic,pise da je Milacic “dugackog jezika i kratke pameti”tacno,ali kukavica u smisku muskosti,laje kao pas,cim se krene prema njemu u sav glas “stani ja sam posranik”original “ala”Medojevic kad ga na aerodrum u Beogradu izljuska po turinu Veso Pejovic>Sto se tice Subare u Niksicu svi do jednog “nesoj od nesoja”,a sto reci za “dimljenog”Slavena,vepar je za njega “gospodin,prazne su to puske,no doci i oni na “ceku”.

radio Mile
20.05.2021-09:49 09:49
Reply to  gagi

izljuska ga je čoverina, jes da ni Medojevic nije neki al čemu se divite ljudi. Ljudi o cemu pišete. Narod nema ljeba da jede bolje o tome da se raspravlja

Mrvaljevic
20.05.2021-07:37 07:37

Narod je glup,ali se nadam da ce ta vasa borba u parlamentu biti nagradjena.Mac zena,ali ostroumna!