Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović-Stanković: Dobro bi bilo da četvorostruka ministarka sa dvojnim državljanstvom, poradi na vlastitom obrazovanju

Porazno je da promaši datum za 30 godina i da ne zna da je 4. januar 1494. datum kad je štampana na slovenskom jeziku i ćirilicom Oktoih prvoglasnik, a da su tek nakon njega oštampani Oktoih petoglasnik i druge knjige

Poslanica Socijaldemokratske partije SDP Draginja Vuksanović-Stanković kazala je da je šokantno neznanje ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić oko vremena štampanja Oktoiha.

Bratić je u Oko magazinu na RTS-u kazala da je Oktoih prvoglasnik štampan 1463, umjesto 1494. godine.

”Dobro bi bilo da četvorostruka ministarka sa dvojnim državljanstvom s obzirom na funkciju koju obnaša, poradi malo na vlastitom obrazovanju iz istorije crnogorske kulture i prosvjete.

Porazno je da promaši datum za 30 godina i da ne zna da je 4. januar 1494. datum kad je štampana na slovenskom jeziku i ćirilicom Oktoih prvoglasnik, a da su tek nakon njega oštampani Oktoih petoglasnik i druge knjige.

Dakle, 1494. a ne 1463. kako nas pogrešno “uči” ministarka, oštampan je prvo Oktoih prvoglasnik, a ne Oktoih petoglasnik. “Usrećili” smo se sa ovakvom ministarkom”, napisala je Vuksanović-Stanković na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve