Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović-Stanković: Crnoj Gori stiže na naplatu bezakonje Vesne Bratić

Poslanica SDP-a poziva državno tužilaštvo da u hitnom roku reaguje i pronađe adresu bivše ministarke prosvjete

Crnoj Gori ovih dana stiže na naplatu bezakonje bivše ministarke prosvjete, Vesne Bratić koja je iz političkih i nacionalnih razloga smijenila čak 223 od 243 rukovodioca obrazovnih ustanova, saopštila je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković.

-Njih preko 50 je već dobilo sudsku presudu po kojoj su nezakonito smijenjeni, dok se slično očekuje i za ostale koji su podnijeli tužbe. Štete po budžet naše zemlje će biti enormne, ali je najveća šteta napravljena obrazovnom sistemu i stotinama vrijednih prosvjetnih radnika od kojih su mnogi proveli cijeli radni vijek u ovoj, za svaku državu, ključnoj oblasti – istakla je Vuksanović-Stanković.

“Ukoliko želite da uništite jednu državu, krenite od obrazovnog sistema” – staro je pravilo, naglašava poslanica SDP-a, koje je bivša ministarka ispunila koliko je mogla.

-Zbog ovih, ali i brojnih drugih očiglednih šteta počinjenih budžetu i interesima države Crne Gore pozivam nadležno državno tužilaštvo da u hitnom roku reaguje, “pronađe adresu” Vesne Bratić i sprovede postupak zbog očigledne zloupotrebe službenog položaja od njene i strane njenih najbližih saradnika – poručila je ona.

Dodaje da je sve ovo urađeno po mjeri parlamentarne većine sastavljene od DF-a, Demokrata, URA-e i Vlade Zdravka Krivokapića

-U ovim i sličnim slučajevima se jasno pokazuje da li ima stvarne volje da se postupa u skladu sa zakonom i pošalje jasna poruka da se za ovakve enormne štete po državu mora odgovarati. – zaključuje Vuksanović-Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve