Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović: HGI će biti glas Ukrajine u Skupštini Crne Gore

Sagovornici su, kako je saopšteno iz HGI-a, razmijenili mišljenja o društvenim i političkim pitanjima na crnogorskoj sceni i o drugim aktuelnostima od značaja za građane

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović sastao se u Podgorici s ambasadorom Ukrajine Olehom Herasymenkom.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz HGI-a, razmijenili mišljenja o društvenim i političkim pitanjima na crnogorskoj sceni i o drugim aktuelnostima od značaja za građane.

“Vuksanović je izrazio solidarnost i duhovnu blizinu s ukrajinskim narodom na čelu s predsjednikom Volodimirom Zelenskim, koji brani svoju teritoriju pod udarom ruske agresije. Naglasio je da danas Ukrajina, dok se junački i hrabro bori za svoju slobodu, istovremeno brani vrijednosti civilizovanog svijeta. Na koncu je kazao da će Hrvatska građanska inicijativa biti i glas Ukrajine u Skupštini Crne Gore, jer borba ukrajinskog naroda zaslužuje svako poštovanje i divljenje”, navodi se u saopštenju.

Herasymenko je zahvalio predsjedniku HGI – ja na podršci i iskazanom prijateljstvu prema narodu Ukrajine.

“Čestitao je uspjeh Hrvatske građanske inicijative na proteklim izborima i povratak u crnogorski parlament, istakavši da je to dobro za državu Crnu Goru i afirmaciju manjinskih prava. On je izrazio zadovoljstvo ogromnom podrškom na koju nailazi u Crnoj Gori”, zaključuje se.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pluton
18.08.2023-10:22 10:22

Logično je da fašisti podržavaju fašiste. Istorija se ponavlja …

matko
18.08.2023-11:57 11:57

Misliš naravno na Ruse i srbe!!

Božo
18.08.2023-17:31 17:31

Bravo Adrijane kulturni i miroljubivi.