Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković: U pozivu za liturgiju se nije pominjao pomen Mihailoviću, jasan pokušaj diskreditacije

''U pozivu nije bilo pominjanja pomena nikome osim ktitorima i sveštenoslužiteljima Saborne Crkve'', istakao je Vuković na Fejsbuku, gdje je objavio i poziv koji mu je upućen iz Eparhije

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković saopštio je da je juče prisustvovao ktitorskoj slavi nikšićkog Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog i pomenu ktitorima i svešteno služiteljima tog hrama.

Vuković se oglasio na Fejsbuku nakon što su Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić kazali da je skandalozno što su Vuković i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u Sabornoj crkvi prisustvovali parastosu ozloglašenom četničkom đeneralu Draži Mihailoviću.

”Od Eparhije budimljansko-nikšićke pozvan sam na ktitorsku Slavu Saborne Crkve Svetog Vasilija Ostroškog i u svojstvu vjernika prisustvovao arhijerejskoj liturgiji. U pozivu nije bilo pominjanja pomena nikome osim ktitorima i sveštenoslužiteljima Saborne Crkve”, istakao je Vuković na Fejsbuku, gdje je objavio i poziv koji mu je upućen iz Eparhije.

On je rekao da je jasna intencija “grupe marginalaca da pokuša diskreditovati Demokratsku Crnu Goru” i njega.

”Ali samo treba da se vrate 5 dana unazad – na 13. jul, i naša djela će u potpunosti demantovati njihove zlonamjerne konstrukcije. Nadam se da će se sledeće saopštenje grupe marginalaca odnositi na sina Zorana Lazovića, Petra, i drugog funkcionera Uprave policije, Ljuba Milovića, kojim će osuditi, ako nemaju baš ništa drugo, makar širenje vjerske i nacionalne mržnje pjevajući pjesme u kojima se poziva na klanje pripadnika druge vjere i nacije”, zaključio je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
18.07.2023-21:18 21:18

Ako je kao što tvrdi bezočno prevaren od strane srpske crkve moga je napustit skup kad je sazna za prevaru nijesu ga valjda bili lancima vezali ili su mu izdali falš pozivnicu kao opravdanje za one kojima polaže vjenčeve na spomenike. Biće najvjerovatnije malo levo malo desno malo napred malo nazad malo sa fašistima i zločincima a malo sa antifašistima i rodoljubima ka i uvijek što vajni demokrate rade….

Tara
19.07.2023-10:57 10:57

Sramte bilo Vukovicu!