Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Vuković: Kroz status Grada, do unapređenja života u Nikšiću

Vuković je prije nekoliko dana na sjednici SO podnio inicijativu da za promjenu statusa jedinice lokalne samouprave Opštine Nikšić u status Grada Nikšića, a odbornici i vlasti i opozicije grada pod Trebjesom jednoglasno su je prihvatili

Dobijanjem statusa Grada Nikšić bi imao brojne benefite, kazao je predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić Nemanja Vuković.

Vuković je prije nekoliko dana na sjednici SO podnio inicijativu da za promjenu statusa jedinice lokalne samouprave Opštine Nikšić u status Grada Nikšića, a odbornici i vlasti i opozicije grada pod Trebjesom jednoglasno su je prihvatili.

“Prvi korak je usvajanje Inicijative na Skupštini opštine, drugi je upućivanje tog zaključka prema Vladi Crne Gore sa inicijativom da se pokrene postupak izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi i izmjena Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore. Mi smo obrazložili inicijativu, a vjerujem da ćemo imati priliku i lično da razgovaramo sa predsjednikom Vlade o tome, da mu dodatno negdje objasnimo i približimo ono što je naša namjera i zašto je važno da Nikšić dobije status Grada”, rekao je Vuković u emisiji “Naše jutro” RTNK.

Nikšić je, istakao je Vuković, grad koji po svim aspektima -kulturnim, istorijskim, privrednim i urbanističkim apsolutno zadovoljava sve kriterijume da dobije status Grada.

“Nije to puka forma, bitno je da Nikšić dobije status Grada. Nikšić bi time dobio nove izvore finansiranja.Trudili bi se da se poveća, na primjer, procenat ustupljenih prihoda od strane države. Brojni su i drugi benefiti koje bi status Grada podrazumijevao. Vjerujem da on treba da dobije taj status kako bi se kroz taj status unapređivao kvalitet života naših sugrađana jer to je ono, u konačnom, i osnovno u pristupnom procesu Evropskoj uniji”, ocijenio je Vuković.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
29.11.2023-22:21 22:21

HAHAHAHA, ovaj coban nebi ni dvije crtane ovce sacuvao a ne unaprijedio grad!!Sta smo mi Niksicani skrivili bogu da nams ovakve budale vode grad i drzavu!!!!

Nikola
30.11.2023-13:42 13:42

Sa takom vlašću i njihovom kulturom počev od krmeta Kovačevića Nikšić uvjekće biti selendra