Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković podnio krivičnu prijavu protiv Abazovića

''Rekao sam da ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Abazovića, to sam i uradio. Mislim da ako pravosudni organi budu na visini zadatka, on ne može izbjeći krivičnu odgovornost'', kazao je Vuković

Gradonačelnik Podgorica Ivan Vuković podnio je krivičnu prijavu protiv odlazećeg premijera Dritana Abazovića, zbog zloupotrebe službenog položaja.

“Rekao sam da ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Abazovića, to sam i uradio. Mislim da ako pravosudni organi budu na visini zadatka, on ne može izbjeći krivičnu odgovornost”, kazao je Vuković.

Kako se ističe u prijavi u koju je Portal Analitika imao uvid, Abazović je porekoračio službena ovlašćenja i naredio ministarki Ani Novaković-Đurović da se pusti u rad zapečaćena asfaltna baza u vlasništvu Tehnoput d.o.o. Podgorica, suprotno aktima Urbanističko-građevinske inspekcije Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

“Nesporno je da je osumničeni naredio da se dana 10. jula 2022. pusti u rad asfaltna baza u vlasništvu Tehnoputa, suprotno aktima Urabanističko-građevinske inspekcije Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, koja je zabranila Tehnoputu upotrebu i korišćenje asfaltne baze i izvršila pečatiranje. Sve ovo urađeno je kako bi se završilo asfaltiranje bulevara Podgorica – Danilovgrad i bulevar spremio za svečano otvaranje pred 13. jul – Dan državnosti. Na ovaj način osumnjičeni je izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret ovom krivičnom prijavom”, stoji u obrazloženju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve