Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković o imenovanju Đačić: Za direktoricu biblioteke izabrana žena kojoj je neprihvatljivo da Srpkinja ode za Hrvata ili muslimana

Bivši gradonačelnik Podgorice, poređenja radi, naveo je primjer hapšenja u Francuskoj zbog rasne diskriminacije

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković prokomentarisao je imenovanje Bojane Đačić za v.d. direktoricu Narodne biblioteke “Stevan Samardžić” u Pljevljima.

Bivši gradonačelnik Podgorice, poređenja radi, naveo je primjer hapšenja u Francuskoj zbog rasne diskriminacije.

“Danas je uhapšen Christophe Galtier, trener slavnog fudbalskog kluba Paris Saint Germain. Razlog je rasna diskriminacija (svojevremeno je, kao trener Nice, sportskom direktoru poslao mejl u kom stoji: ‘Napravio si tim ološa. Imam samo crnce, a pola ekipe petkom ide u džamiju’)”, napisao je Vuković u objavi na zvaničnom Facebook nalogu.

Osvrnuo se na situaciju u Pljevljima, gdje je juče Đačić imenovana na novu funkciju.

“Istovremeno, u našim Pljevljima (đe su, uz DF, na vlasti i tzv. građanske partije – Demokrate, Evropa Sad itd.) za direktorku gradske biblioteke izabrana je žena koja je nedavno pisala o tome kako joj je ’neprihvatljiva sama pomisao da Srpkinja ode za Hrvata ili Muslimana’, a ženu (izvjesnu Eminu koja, sudeći prema objavi na instagramu, pravi torte) oslovila sa ‘bula’”, naveo je u objavi Vuković.

Podsjećamo, Đačić je  u fokus javnosti dospjela 2021. godine kada je bila postavljena za v. d. direktorice Osnovne škole „Ristan Pavlović“ u Pljevljima i smijenjena nakon samo dva dana zbog fotografije sa kokardom i objava na društvenim mrežama. Nju je imenovala i ubrzo razriješila tadašnja ministarka nauke, prosvjete, kulture i sporta Vesna Bratić. 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
01.07.2023-18:16 18:16

Ona je cetnik zena-nizeg ranga..zato je dobila ovu poziciju…takotije..to u cetnickom svijetu..