Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Kohabitacija ili rušenje vlasti sa DPS-om neprihvatljivo

Prema njegovim riječima borba za Podgoricu trajala je 30 godina

Potpredsjenik Skupštine Glavnog grada član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore Branko Vuković kazao je da vjeruje da se kriza vlasti u Glavnom gradu neće preliti na državni nivo, te je uvjeren da je činiocima vlasti i u Glavnom gradu i na državnom nivou prioritet stabilnost, poboljšanje standarda, modernizacija i razvoj države, ali i evropski put kojim je ova vlada zakoračila dobrim tempom. Rušenje vlasti sa DPS-om bilo bi rušenje tekovina 30. avgusta, smatra Vuković.

“Kao potpredsjenik Skupštine Glavnog grada i predsjednik kluba odbornika koji je dio aktuelne većine zalažem se i zalagaću se za stabilnu gradsku vlast i što se mene tiče bilo kakva kohabitacija ili rušenje sadašnje većine sa DPS-om je neprihvatljivo, jer i pored razlaza u najjačem klubu ne vidim razlog da se vlast ne održi do kraja mandata kako bi uspjeli da uradimo što više stvari koje su u interesu građana i vjerujem da smo tu svi na istoj strani”, kazao je Vuković.

Kako kaže, “ovo što se dešava između kolega koje su se razdvojile u dva odbornička kluba ne bi trebalo da bude ništa neobično i nije nešto što je netipično, to je normalan demokratski proces koji će se uvjeren sam tako i okončati, demokratski”.

Prema njegovim riječima borba za Podgoricu trajala je 30 godina.

“Siguran sam da niko neće ulaziti u rušenje ove vlasti upravo sa onima koje smo svi zajedno porazili nakon tri decenije. U duhu gore kazanog očekujem kvorum na prvom plenumu i normalan nastavak rada”, istakao je Branko Vuković.

Kaže da se politička konkurencija tome nada prelivanju krize iz Glavnog grada na državni nivo.

“Vjerujem da neumorno rade na tome i da vjeruju u uspjeh, tako da bi prelivanje ove situacije na državni nivo išlo na ruku upravo našim političkim konkurentima u opoziciji, što se kako lično vjerujem neće desiti. Jer kao i na slučaju Podgorice ubijeđen sam da je svim činiocima sadašnje većine prioritet stabilnost, poboljšanje standarda, modernizacija i razvoj države, ali i evropski put kojim je ova vlada zakoračila dobrim tempom, što potvrđuju i naši međunarodni partneri”, ističe Vuković.

Na kraju, kako kaže, aktuelnu većinu čine prirodni koalicioni partneri “i za nju možemo reći da je i po svom karakteru tridesetoavgustovska većina, zato vjerujem u njenu stabilnost”.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
23.03.2024-14:13 14:13

Momče je potpuno u pravu kad kaže da su prirodna koalicija oni i DF. Tekovine 30 avgusta su : stopiranje svih, investicija, enormno zaduživanje, partijsko i burazersko zapošljavanje, prostakluk u javnom prostoru, laži i prevare, bezakonje u svakom poslu, nezakonito preuzimanje medija….

Tara
23.03.2024-14:21 14:21

Cetnici-pucisti ne zele sa Crnogorcima..drzavotvorcima..Grad..PG je postala cetnicka-antidrzavna smec'arnica..sram vas bilo…!

pe pera
23.03.2024-20:25 20:25
Reply to  Tara

Ti ako znaš da ispržiš jaje dajem odmah 100 eura…..

maestro
23.03.2024-22:58 22:58

Je li to časna pionirska riječ? Mora da je, ČASTI MI tvoga šefa, Ma, bjež tamo, ti i tvoje sposobnosti…