Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukić Pulević: Da je FCJK četnički, URA bi ga branila

Ukliještena između napoleonskih kompleksa i ambicija svojega lidera i partijskih zapošljavanja s jedne, te velikosrpskih ekspozitura s druge strane, URA je zahvaljujući prevari svojih birača i iznevjeravanju predizbornih obećanja nastavila da radi punom parom ono što sve srpske nacionalističke insitucije sanjaju punih 30 godina

Piše: Vukić Pulević, akademik CANU i DANU 

Sa zgražavanjem pratim na koji se način jedna vladajuća partija zvana GP URA ustrijemila na visokoškolsku insitituciju kakva je Fakultet za crnogorski jezik i književnost.

Bezočnim podmetačinama, podnošenjem tužbi, pozivom na razgovor u Osnovnom državnom tužilaštvu prof. dr Adnana Čirgića a zatim i brojnim spinovima upućenim na račun Fakulteta, GP URA demonstrira posluh svojim velikosrpskim mentorima.

Nijesu zalud ravnogorski mračnjaci pozivali ”Dritona” da ga na rukama nosaju Beogradom kao Aleksandra I ”Ujedinitelja”, niti su su ga vučićevski tabloidi zalud izlivali kao statuu Stefana Nemanje.

Ukliještena između napoleonskih kompleksa i ambicija svojega lidera i partijskih zapošljavanja s jedne, te velikosrpskih ekspozitura s druge strane, ova partija je zahvaljujući prevari svojih birača i iznevjeravanju predizbornih obećanja nastavila da radi punom parom ono što sve srpske nacionalističke insitucije sanjaju punih 30 godina.

Jedinu pravu oazu slobodne misli koja nakon 30. avgusta 2020. godine nije pristala da se pomiri s likvidacijom crnogorske nezavisnosti i državnosti URA je pokušala uvući u svoj talog beščašća i smutnih radnji na kakve su očigledno navikli otkad su se ovlastili. U duhu propagande koja je krasila Njemačku do 1945. godine, Urin medijski tim izdao je saopštenje u kojem je ozbiljno narušio imidž partije koja je do dolaska na vlast makar retorički promovisala intelektualne slobode.

Kao da se obraća konkurentskoj političkoj partiji a ne kući koja je objavila 200 izdanja iz montenegristike i slavistike i koja je tokom dosadašnjeg rada internacionalizovala crnogorske jezičke, kulturne i književne teme, URA je pokazala kako sagledava njena postignuća i kako se u ”oslobođenoj Crnoj Gori” valja odnositi prema svakome ko afirmirše Crnu Goru.

Da su kojim slučajem profesori Fakulteta za crnogorski jezik i književnost kao Urini koalicioni partneri iz redova Srpske pravoslavne crkve i partije na čijem je čelu četnički vojvoda promovisali ratne zločince i negirali genocid u Srebrenici, URA bi to karakterisala kao vrijedan napor, budući da takve fenomene ne osuđuje i doživljava kao avangardan čin protiv bivše vlasti.

Zato neka ova partija ”bastadURA” znade da će svojim sramotnim ponašanjem ostati uknjižena i upamćena kao najveći izdajnik svih crnogorskih interesa.

Priču o pljački državne imovine mogli ste prodavati dok ste bili opozicija, i svaka vam čast na dotadašnjoj borbi i ukazivanju na društveno-političke devijacije u Crnoj Gori, ali od sada ste najveći saučesnici duhovne, kulturne i identitetske pljačke koja se dešava u našoj modernoj istoriji.

Iako tvrdite da vas 1918. godina ne zanima, nijeste ni svjesni koliko ličite na one koji su tada izdali svoju domovinu zarad funkcija i pozicija. No, velikosrpska politika nikad nije bila švedski astal za Crnogorce, pa je najveće izdajnike Crne Gore čašćavala ponekim namještenjem na direktorsko mjesto u osnovnoj ili srednjoj školi, dok vas sada kupuje davanjem mjesta u upravnim odborima i autsajderskim pozicijama u kabinetu potpredśednika vlade.

Na vašu emociju prema Crnoj Gori i institucijama koje je afirmišu niko više ne može računati jer ste ih sve lažirali. Zato dalje ruke od Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, to je svjetionik slobodne misli i građanske Crne Gore!

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve