Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Vukčević: Raspuštena Skupština ne može da donosi Zakone, a nakon 16. maja ne može ni da zasijeda

''Raspuštena Skupština Crne Gore u ovom momentu može da obavlja samo nužne i eventualno neke tekuće poslove, a nikako ne poslove iz svoje redovne nadležnosti''

Ponašanjem raspuštene Skupštine ali i Vlade koja je u tehničkom mandatu imate apsurdnu situaciju da takva Vlada predlaže dijelom i zakone raapuštenoj sjupštini. To je pravna šizofrenija, kazao je gostujući u jutarnjem na Tv 7 advokat Miloš Vukčević.

“Raspuštena Skupština Crne Gore u ovom momentu može da obavlja samo nužne i eventualno neke tekuće poslove, a nikako ne poslove iz svoje redovne nadležnosti. Skupština bi trebalo da svede svoje postupanje na minimum, ali uprkos tome vidimo da baš u raspuštenom sazivu donosi isto ili više zakona nego u redovnom sazivu” , kazao je Vukčević i dodao da sve ovo djeluje “pomalo anarhično”, te da bi trebalo da se donese zakon o Skupštini koji bi definisao kako bi se taj organ trebao ponašati u ovakvim situacijama.

“To što nemamo zakone o skupštini i vladi to političke partije koriste da promovišu svoje interese”, kazao je on.

Smatra da bi se poslanici trebalo odgovornije ponašati.

“Čuli smo da će određena grupa poslanika predložiti da Skupština donese odluka Skupštine kojom će se poništiti ukaz predsjednika.Dakle to je pravna apsurdnost”, istakao je.

Vukčević ističe da bi parlament trebao da pošalje poruku da poslije utvrđivanja izbornih lista, 16.maja više i ne zasijeda jer ne bi trebalo Parlament zloupotrebljivati za izbornu kampanju.

“Veliki broj zakona koje je donijela raspuštena Skupština će se naći pred ustavnim sudom i biće zanimljivo kako će US se odnijeti prema njima”, smatra Vukčević i dodaje da je ustavnost tih zakona u većini sporna.

Komentarišući izjavu potpredsjednika Vlade Vladimira Jokovića da u državnoj službi treba da rade samo studenti sa državnog Univerziteta, Vukčević ističe da je poruka “iznenađujuća” obzirom da dolazi od potpredsjednika Vlade i dodaje da je njome poslao poruku svim studentima privatnih fakulteta da će prilikom zapošljavanja biti “diskriminisani”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hasko
27.04.2023-15:07 15:07

O Jokovicu i Neskolovanoj VLADI pricati je gubljenje vremena -Cus oce studente samo DRZAVNE  koliko skole toliko znanja -Ucitelj -Kupuasa-krompira -Poljoprivrednih proizvoda on tacno zna kad se sto sije a univerzitet je malo komlikovan za ove  NEUKE-skolarce i naucnike to je visi rang !!