Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević: Popis će biti zloupotrijebljen kako bi prosrpski orijentisane partije prikazale veći procenat Srba u Crnoj Gori

Vlada će se, kaže Vukčević, formirati u zadnjim danima isteka roka od 90 dana jer je to u opštem državnom i društvenom interesu, a da li će ta vlada biti stabilna- vjerovatno ne

Partijama koje nijesu proevropski orijentisane nije mjesto u vladi, poruka gospodina Bilčika je jasna i upućena upravo svima koji formiraju vladu, kazao je advokat i profesor Miloš Vukčević.

“Crna Gora danas ima blokadu institucija, tu se ne može kriviti premijer jer je on dužan da nastavi sa radom sve do izbora nove vlade, dakle najveći krivac je Skupština koja ima Ustavnu obavezu da sa svojim radom počne prvog radnog dana u oktobru, a nije. To je povreda Ustava”, kazao je Vukčević.

Vlada će se, kaže Vukčević, formirati u zadnjim danima isteka roka od 90 dana jer je to u opštem državnom i društvenom interesu, a da li će ta vlada biti stabilna- vjerovatno ne.

PES je mlada partija koja je okupila ljude koji misle različito ideološki i dok je trajala izborna euforija sve je izgledalo dobro, kazao je Vukčević, dodajući da sada kada treba donositi odluke dolazi do sukoba, a sigurno će doći i do cijepanja u Pokretu Evropa sada.

Kako navodi ukoliko dođe do cijepanja PES-a imaćemo dvije struje, jednu koju će predvoditi gospodin Milojko Spajić i drugu Jakov Milatović.

“Poslanice Radinka Ćinćur i Jevrosima Pejović nijesu u obavezi da vrate mandat, koliko god predsjedništvo partije to od njih zahtijevalo, Ustav je po tom pitanju vrlo jasan”, objašnjava Vukčević.

Komentarišući predstojeći popis, Vukčević smatra da će biti zloupotrijebljen.

“Pretvoriće se u političku utakmicu, gdje će političke partije, posebno prosrpske orijentacije, iskoristiti popis kako bi podigle svoje biračko tijelo i kako bi prikazali veći procenat Srba u Crnoj Gori i to je nešto što ne bi trebalo da se desi. Popis mora biti slobodan”, rekao je Vukčević.

Cijene u Crnoj Gori su veće nego u nekim Zapadnim zemljama gdje je bolji standard, ističe Vukčević.

“Takva situacija znači da su trgovci velikih lanaca iskoristili vrijeme dok se u Crnoj Gori priča o politici, formiranju vlade, popisu, a ekonomsko pitanje je u drugom planu. Ako oni sa cijenama akcije ‘Stop inflaciji’ koja je smanjena 50 odsto, mogu uredno platiti porez državi onda vidite koliko su cijene naduvane, a koliko je potrošač oštećen”, ocjenjuje Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SuperHik
06.10.2023-15:02 15:02

Popis će pokazati REALNOST koje ste se vi prepali. Čuj “rekao Bilčik” ! Da li on formira vladu Crne Gore ?

Tara
06.10.2023-16:25 16:25

To im je jedini cilj da svercuju narodnost…Diktat iz serbije..