Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević: Ono što se dešava u Andrijevici može da se pretoči i na državni parlament

''To što se dešava u Andrijevici je jedna vrsta pravne hajdučije i to je stvarno zabrinjavajuće'', rekao je Vukčević

Nadležni državni organi, u prvom redu policija i tužilaštvo, moraju da obezbijede elementarne uslove za održavanje sjednice Skupštine opštine (SO) Andrijevica. Ono što se trenutno dešava u toj opštini sjutra može da se pretoči i na državni parlament – ocijenio je advokat Miloš Vukčević tokom gostovanja u jutarnjem programu TV7.

Sjednica SO Andrijevica, na kojoj je trebalo da bude razmatrana inicijativa za smjenu predsjednika opštine Željka Ćulafića, ponovo nije održana.

”Zamislite situaciju u kojoj bi građani, u slučaju da im se recimo sjutra ne dopadne izbor nove vlade, ušli u salu skupštine i onemogućili izbor nove izvršne vlasti. U tom slučaju izvjesno bi im obezbjeđenje zabranilo ulazak u parlament. To što se dešava u Andrijevici je jedna vrsta pravne hajdučije i to je stvarno zabrinjavajuće”, rekao je Vukčević.

On je podsjetio i na zbivanja u Šavniku.

”To je još gora situacija u odnosu na Andrijevicu. U Šavniku se sputava osnovno, ustavno i političko pravo, koje je zagarantovano i konvencijama. To je da svako bude biran i da bira na izborima. U suštini, građanima Šavnika je suspendovano njihovo izborno pravo da biraju i da budu birani. To je nedopustivo”,  rekao je Vukčević.

Crnogorska javnost bila je uzburkana i zbog odluke vlasti u Pljevljima da Dan grada ubuduće slave na pravoslavni vjerski praznik Svetu Petku, umjesto dosadašnjeg 20. novembra, kada je 1944. godine grad oslobođen u Drugom svjetskom ratu. Inicijativu su podnijele partije bivšeg proruskog Demokratskog fronta, a podržale Demokrate Alekse Bečića.

”Politika devedesetih se izgleda ponavlja, iako smo mislili da se to više neće dešavati. Mislim da je to neka vrsta političkog marketinga, podizanje tenzija što je očigledno cilj jednoj određenoj političkoj eliti i da se praktično naprave podjele i da se na tim tenzijama opet stvara svoje biračko tijelo, da se prikupljaju glasovi. Kada vi ne možete građanima ponuditi neke nove ideje, neke nove programe, nove vrijednosti, unaprjeđenje života, onda prosto morate da izmišljate ideje poput ove aktuelne”, izjavio je Vukčević.

Iza svake platforme postoji neki interes, naglašava Vukčević, komentarišući inicijativu predsjednika Jakova Milatovića koja bi trebalo da okupi sve parlamentarne partije. Milatović je prije par dana predstavio “Platformu za Crnu Goru u Evropskoj uniji”.

”Mene je strah da su tu najmanji cilj evropske integracije, a više želja predsjednika Milatovića da sebe stavi na prvo mjesto u procesu formiranja vlade, iako nema ta ustavna ovlašćenja, to je obaveza mandatara Milojka Spajića. Mislim da gospodin Milatović stalno ima potrebu da se uzdigne iznad kolege iz PES-a”, zaključio je Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
04.10.2023-16:58 16:58

gospon Milatovic..je dokazao da radi protiv-Ustavno..to znaci da on ne bi smio da radi u svojoj djelatnosti…