Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Vujović: Crna Gora otvorila svoje poglavlje za dobro svih naroda i vjera

Povodom jučerašnjeg usvajanja nove Vlade, Vuk Vujović, član Glavnog odbora Demokratske narodne partije, veličajući napore uložene od strane Demokratskog fronta, uputio je javnu čestitku svojim  koalicionim partnerima.

Povodom jučerašnjeg usvajanja nove Vlade, Vuk Vujović, član Glavnog odbora Demokratske narodne partije, veličajući napore uložene od strane Demokratskog fronta, uputio je javnu čestitku svojim  koalicionim partnerima.

-Došao je i taj Dan kad smo napokon zaokružili naš trud, borbu i žrtve, i mirno i dostojanstveno, kako i dolikuje ponosnoj i slobodnoj Crnoj Gori, zakoračili u novo doba, iako je smijenjen klasični totalitarni režim.  Iskreno se nadamo da je Crna Gora otvorila svoje poglavlje za dobro svih naroda i vjera. Dosad se dešavalo mnogo toga, i tragičnog, ali i svetog i uzvišenog u našem višedecenijskom stradanju,čekanju i trpljenju-, poručuje Vujović.

On ističe,  ono što je naglašavano i iz klupa poslanika Demokratskog fronta, da je najveće pregalašto i izgaranje upravo i poteklo iz tog političkog subjekta.

-Tokom proteklih godina raslojavanja na prebogatu manjinu i siromašnu većinu, pri čemu je srednji sloj nestao, jedni su prihvatili bezuslovnu borbu za povratak Crne Gore njenom dostojanstvu i pravdi, drugi zaspali u kolotečini i lojalnosti režimu, a treći otišli trbuhom za kruhom videći da u dosad porobljenoj Crnoj Gori nema napretka. Ali je trideseti avgust 2020. godine označio prelomni datum u novijoj istoriji Crne Gore i vratio je njegoševskom spoznaniju prava, oslobodio građane da ne robuju sad već propalom režimu i kliki Mila Đukanovića-, rekao je on.

Sada možemo pogledati u oči Evropi,  kaže Vujović navodeći  da kreće istinsko približavanje Crne Gore EU, a ne kozmetičke reforme i lažna stremljenja bivših vlasti.

-Boreći se za našu pravoslavnu, jedinu priznatu kanonsku crkvu, za našu Mitropoliju crnogorsko-primorsku, izborili smo se i za prava svih vjera u Crnoj Gori, za njen multinacionalni i multikonfesionalni sklad u vremenu pred nama. Istovremeno, DF će i dalje davati snažnu i iskrenu podršku novoj Vladi Crne Gore, ali će u korist svih građana biti i konstruktivan kritičar bilo kojeg eventualnog promašaja nove Vlade-, kazao je Vujović.

Polaže povjerenje u novu Vladu i u ostvarivanje koncepta  građanske  Crne Gore.

-U nadi da će Vlada raditi u interesu svih građana Crne Gore, svih nacija i konfesija, neka je srećna pobjeda cjelokupnoj Crnoj Gori i konačan pravi ulazak u porodicu evropskih naroda, gdje nam je odavno bilo mjesto-, zaključio je u svojoj čestitci Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve