Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Građanima Kosova i Albanije olakšana procedura prelaska zajedničke granice

Samo u prvim satima današnjeg dana u Albaniju je sa Kosova ušlo oko 5.000 građana Kosova, sa 3.000 malih vozila i desetinama autobusa

Primjena sporazuma Vlada Kosova i Albanije, prema kojem će građani Albanije i Kosova po ubrzanim procedurama prolaziti kroz zajedničku granicu, stupila je danas na snagu i trajaće narednih devet mjeseci. Taj period olakšanog kretanja ranije je trajao tokom četiri ljetnja mjeseca.

Carinarnica Morina, kako navode prištinski mediji, jutros se suočila sa velikim prilivom putnika sa Kosova, koji su putovali u Albaniju na proslavu 1. maja i korišćenje nekoliko slobodnih dana.

Samo u prvim satima današnjeg dana u Albaniju je sa Kosova ušlo oko 5.000 građana Kosova, sa 3.000 malih vozila i desetinama autobusa.

Prema sporazumu, od 1. maja do 30. septembra i od 1. novembra do 28. februara biće olakšana procedura prelaska i provjere na mjestu Morina, kod Vrbnice, koja je inače najveći granični prelaz između Kosova i Albanije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
02.05.2024-06:28 06:28

A sto ce “nebeski”kako ce oni bez tih “privilegija” sad ce Vucko u CRVRNO “eto zalud pricam ovima u EU ovo je pocetak stvaranja “Velike Albanije”greote sto nadje Balonju. Da oni Francuzi “sto prije”posalju one borbene avione Rafl da ne bude “kasno”.

Markoo
05.05.2024-19:59 19:59

Mi svi I veliku evropu!!!
Sta je strasno nema cekanja I kolona …..