Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Vučurović: Nema razloga da se Temeljni ugovor ne potpiše narednih dana

Kako je kazao, politika progona SPC i pokušaja njenog zatiranja i otimanja hramova je poražena

Ne vidimo bukvalno nijedan razlog da se Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom ne potpiše narednih dana, kazao je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović za Portal RTCG.

“Potpisivanje TU treba da bude svečani događaj, kome treba da se raduje čitava CG. To sto će time biti nezadovoljna jedna šačica montenegrinskih ekstremista i ne treba nikoga da zabrinjava, a posebno da to bude razlog da se bilo šta odlaže. SPC je stvarala CG i potpisivanje TU, kao sto je bilo izglasavanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, je obaveza ne samo prema našoj SPC nego i prema našim slavnim precima i istoriji CG, od Nemanjića do Petrovića”, kazao je Vučurović.

Kako je kazao, politika progona SPC i pokušaja njenog zatiranja i otimanja hramova je poražena.

“Neće valjda Crna Gora stalno da bude talac te poražene ideologije fašiste Sekule Drljevića. Ili je, možda, potrebno da tu politiku još jednom porazimo dok ne nestane sa scene, sto bi bilo i najbolje za Crnu Goru i njenu stabilnost”, kazao je Vučurović.

Kako kaže, taj politički subjekt ne vidi svrhu formiranja Komisije koja bi se bavila “provjerom” Temeljnog ugovora.

“Taj ugovor je dobro provjeren na litijama i ne treba da ga sad analizira neka komisija sastavljena od onih koji su vise puta pokazali da su protiv SPC. Pogledajte samo šta su neki od članova komisije saopstavali za SPC pa će vam sve biti jasno. Dakle, Temeljni ugiovor potpisati sto prije, a onda krenuti u rješavanje problema u pravosuđu i drugim oblastima”, kazao je Vučurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
21.07.2022-16:33 16:33

Da se vljeruje ovome bardu demokratije i bunaru znanja ..

Safet
21.07.2022-17:04 17:04

Cus ove Cetnicke Splacine KOJU PSIHICKO BOLESNU MRZNJU MORAS IMAT PREMA CRNOGORCIMA I koliko moras bit CETNICKI EXSTREMISTA DA BI OVAKO NESTO  POMISLIJO A KAMOLI  IZJAVIJO —-To sto će time biti nezadovoljna jedna šačica montenegrinskih ekstremista i ne treba nikoga da zabrinjava,—Samo da znas i ti Cetnice i ti tvoji CETNICKI EXTREMISTI ima nas mnogo vise od te tvoje casice Crnogorskih exstremista koji cemo pruzit pomoc i zajednicku ruku a ne posmatrat sa strane  -Kad ovoliko zlo mislite CRNOGORCIMA TEK STA MISLITE -MUSLIMANIMA -ALBANCIMA-KATOLICIMA-I OSTALIM MANJINAMA -Zapamti CETNICE Nikad za nikad BAS TA JEDNA CASICA  CRNOGORSKIH EXSTREMISTA JE SVIJA NAS – NAS PONOS I  CAST KOJI CEMO BITI UZ NJIH I SA NJIMA ZAJEDNO BRANIT  I CUVAT CG OD OVAKVIH CETNICKIH STARIH MUSTERIJA  NASLIJEDNIKA -DRAZE-PAVLA – !!!!

RIR
21.07.2022-17:23 17:23

ovo ništavilo priča o otimanju Hramova spc , prema slavnim precima CG i “našoj”/on kaže /SPC
OLOŠ ! LUPEŠKA ! i tvoja slavna SS —Hercegovci ,nijeste smjeli nositi oružje za vrijeme Turaka nego su vam ga davali samo u boj protiv CG
koje posrnuce da ovaj nesoj u parlament i da on ima LAŽI da saopšti…

MIODRAG D. BAJKOVIĆ
21.07.2022-19:05 19:05

Ovaj “čovjek” je neprijatelj Crne Gore.
U pitanju se podla srbaljska vucibatina.
To vam je kad hercegovačku ološ, 500-godišnje turske sužnje puštite da nogom kroče na crnogorsku zemlju i date nesojima pssaport crnogorski.
Te jatkovi su oružje u ruke gledali samo kad su im ga Turci favali da ratuju protivu Crnogoraca.
Ova šlina je ošporkala našu domovinu.

MIODRAG D. BAJKOVIĆ
21.07.2022-19:23 19:23

Previše sam slovnih gr(j)ešaka u komentaru napravio, sporad toga ga opetujem:

Ovaj “čovjek” je neprijatelj Crne Gore.
U pitanju ke podla srbaljska vucibatina.
To vam je kad hercegovačku ološ, 500-godišnje turske sužnje – puštite da nogom kroče na crnogorsku zemlju, i nesojima dadnete pasaport crnogorski.
Ti jatkovi su oružje u ruke svoje gledali samo kad su im ga Turci davali da ratuju protivu Crnogoraca.
Ova šlina je ošporkala našu domovinu.