Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Mandić: Sedam sudija Ustavnog suda će voditi računa o pravdi i odgovornosti

''Dok se ne izabere sudija ništa ne može da se kaže ali će se voditi računa o poštovanju prava, poštovanju Ustava Crne Gore i poštovanju onoga što su vjerujući ljudi, koji pripadaju crkvi, znali da brane i na koliku su žrtvu bili spremni da to odbrane'', kaže Mandić

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić kazao je da će sedam sudija Ustavnog voditi računa o pravu, pravdi i odgovornosti u zemlji.

On je to kazao odgovarajući na pitanje RTV Srpska o tome da li srpski narod i Srpska pravoslavna crkva treba da strepe za Temeljni ugovor i nekoliko članova zakona jer Ustavni sud treba da se izjasni o ustavnosti ugovora.

Mandić je gostujući na pomenutoj televiziji kazao da je Temeljni ugovor zakon po mjeri građana Crne Gore te da će sedam sudija Ustavnog suda voditi računa o pravu, pravdi i odgovornosti.

”Dok se ne izabere sudija ništa ne može da se kaže ali će se voditi računa o poštovanju prava, poštovanju Ustava Crne Gore i poštovanju onoga što su vjerujući ljudi, koji pripadaju crkvi, znali da brane i na koliku su žrtvu bili spremni da to odbrane”, kaže Mandić.

Lider NSD dodaje da će Skupština predvođena njim možda imati sreće da napravi, kako kaže, iskorak koji nisu uspjeli da naprave prethodni sazivi Skupštine Crne Gore.

”Ja očekujem da će biti izabran gospodin Resulbegović koji je u prethodnom radu našeg Ustavnog odbora ostao kao jedini kandidat u ime manjinskih naroda jer se vodilo računa da i u Ustavnom sudu bude predstavnik manjinskih naroda. On bi trebalo da dobije potrebnu tropetinsku većinu koliko je potrebno u drugom krugu glasanja”, poručio je Mandić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
15.11.2023-19:51 19:51

…čuš ,čuš PO MJERI GRAĐANA !?
valjda bi trebalo da je po Ustavu i po Zakonu /skladu sa Ustavom/ Ne dijele pravdu građani ni naaaaarod nego Sudovi!
Ovaj bi fino dijelio pravdu …OVAJ da je na čelu zakodavnog tijela …?!
Poništice se TU ako je pravde i Ustava i sudija zakletih u dijeljenju pravde …!

COL
15.11.2023-20:05 20:05

Drug vojvoda Rajo jaše na čelu kolone koja hrli ka Jevropi. Podiga stisnutu pest iznad glave i gromko uskliknu napred braćo plin'te u krvi, puštite mene da bežim prvi(đura jakšić). Jaši drug vojvoda botoks lica žuri napred čeka ga kolenica. Prvo da smažem ovu kolenicu dok je vrela onda će mo preo Zabjela na Jevropu tu staru magaricu. Jaše drug vojvoda na čelu kolone stisnute pesti klikće napred braćo zarđalih pušaka i kašika utegnite lice čekaju i vas vrele kolenice…

Labud
16.11.2023-04:52 04:52

Narodi Balkana došao je vakat interneta da svako može da zna prošlost nastanaka i nestanka svakog naroda od Adama i Eve i uspravljenog majmuna.Pa je jasno da su Srbi Srbije završili postojat-kad su pristali da ih 500g množe narodi otomanske Turske.Eto i mitropolit ovih današnjih takozvanih Srba rače laž-da mi Crnogorci ne postojimo jer smo iz Titova jajca i krepa na prečac.I svi vi,što sebe danas ubrajajate u takozvane Srbe vjerujete tu laž da niko ne reče istinu-da Srba nema i ne može bit jer su 500g izlazili iz jajca svih nekadašnjih naroda koji su sačinjavali otomansku Tursku.Pa Srbija je… Pročitaj više »