Nedjelja, 12 Maja, 2024
Rubrika:

Vučićev tabloid: KOGA OVAJ ZA*EBAVA?! Krivokapić došao među vladike da bira mitropolita!

Srpski tabloid Informer, udarni medij predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, objavio je tekst povodom iznenadne posjete premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića SPC

Srpski tabloid Informer, udarni medij predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, objavio je tekst povodom iznenadne posjete premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića SPC.

Tekst Informera prenosimo u cjelosti

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sleteo je večeras u Beograd gde je došao, kako je sam rekao, da predloži da episkop budimljansko-nikšićki Joanikije postane novi mitropolit crnogorsko-primorski.

Ovakav skandalozan potez, da se jedan političar, premijer države, meša u unutrašnja pitanja crkve, nije zabeležen.

Krivokapić verovatno smatra da on zna bolje od Sabora Srpske pravoslavne crkve ko bi bio najbolji kandidat za ovu crkvenu poziciju.

Zamislite samo šta bi se dogodilo kada bi, recimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ili neki drugi visoki državni funkcioner u Srbiji tražio od Sabora SPC i patrijarha da kadrira po crkvi i bira vladike.

Podsećamo, Krivokapić je na svom Tviter profilu potvrdio da je večeras doleteo u Beograd sa ciljem da predloži episkopa Joanikija za mitropolita crnogorsko-primorskog, kao i da Temeljni ugovor između SPC i Vlade Crne Gore bude potpisan 30. oktobra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
28.05.2021-01:02 01:02

Ode on u Beograd i ne znajući da je poša’ Koji je ovo klovn!

€€€€
28.05.2021-02:40 02:40

Kakva je ovo OKUPACIONA podvala CRNOGORCIMA I CRNOJ GORI pitali se sto Nas Presjednik Gospodin DJukanovic da li bi treba da pozove gtadjane da se okupe na protest i otjeraju okupatori !

Ha20
28.05.2021-11:31 11:31

Bocoljub se natresao rakije pa vjerovatno pomislio kada Vucko moze da bira mitropolita zasto to nebi i ja mogao …………………….