Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

VUČIĆEV POTRČKO PROMOVIŠE ”SRPSKI SVET”: Hil odrađuje posao za srpskog autokratu pred izbore

Hil koji je poznat po svojoj gotovo patološkoj naklonosti prema Vučiću, prije dva dana na sva zvona je hvalio odavno propali velikodržavni projekat ''Otovreni Balkan'', koji je inicijalno bio planiran po modelu stvaranja tri velike države u regionu – srpske, hrvatske i albanske, gdje bi manje države, uključujući i Crnu Goru nestale. Vremenom je taj projekat postao važan samo srspkom autokrati Vučiću koji preko njega želi da sprovede srpske velikodržavne ideje

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, svakom svojom izjavom se sve više profiliše kao bezuslovni, snishodljivi potrčko srpskog autokrate Aleksandra Vučića i njegovog kriminalnog režima!

Hil koji je poznat po svojoj gotovo patološkoj naklonosti prema Vučiću, prije dva dana na sva zvona je hvalio odavno propali velikodržavni projekat ”Otovreni Balkan”, koji je inicijalno bio planiran po modelu stvaranja tri velike države u regionu – srpske, hrvatske i albanske, gdje bi manje države, uključujući i Crnu Goru nestale. Vremenom je taj projekat postao važan samo srspkom autokrati Vučiću koji preko njega želi da sprovede srpske velikodržavne ideje, pa je u javnosti Otovoreni Blakan često uzima kao sinonoim za ”srpski svet”.

Iako dobro upoznat sa ovim činjenicama Hil je prije dva dana za Vučićev RTS kazao da je Otvoreni Balkan (srpski svet) izuzetno važan, jer, kako je istakao, ”doprinosi unapređenju ekonomskog razvoja i boljim odnosima u regionu”, i da je u tom kontekstu najveća odgovornost na Srbiji, s obzirom na to da je najveća zemlja Zapadnog Balkana.

“Mogu da kažem da su Otvoreni Balkan i koncept Otvorenog Balkana i boljih odnosa u susjedstvu izuzetno važni. S poslovnog stanovišta – ako otvorite fabriku u nekoj zemlji, možda ćete željeti da tržište te fabrike bude veće od te zemlje i da obuhvati više zemalja. Mislim da su ideja Otvorenog Balkana i Berlinski proces slične inicijative. To jest, ako imate fabriku, trebalo bi da vam budu otvorena tržišta više zemalja, ne bi trebalo da vaši kamioni stoje na granicama čekajući da dobiju pečat na nekom komadu papira, trebalo bi da mogu samo da prođu”, kazao je demagoši preredeni Hil svodeći velikodržavni projekat i ukidanje granica na puku, bezazlenu priču o ekonomskoj saradnji u Regionu.

Dalje je nastavio da povlađuje srpskom autokrati, i svoj intimusu Vučiću, pričajući bajke kako je Srbija u ovom procesu od ključnog značaja.

“Mislim da Srbija u tome ima posebnu odgovornost, jer je velika u poređenju s nekim drugim zemljama Balkana. Mislim da Srbija mora pomoći nekim od tih zemalja da prevaziđu istorijsko nasleđe i nedostatak povjerenja. I kad se to uradi, a ubjeđen sam da će se to desiti, mislim da će ovakva inicijativa biti korisna ne samo za Srbiju, već i za sve njene susede”, rekao je Hil, koji je po pojomom ”prevazilaženje nedostatka povjerenja”, očigledno milio na upotpunjenje velikosrpske hegemonije na okolne zemlje, prije svega Crnu Goru.

Koliko je Hil povlađivao srpskom autokrati pisali smo nebrojeno puta, a o tome možete čitati na OVOM LINKU.

Nedavno pismo koje je potpisalo čak 54 evropskih i američkih poslanika u kojem se kritikuje blagi pristup Zapada prema Beogradu, ”ribanje” na sjednici Senatskog odbora, pisanje eminentnih američkih i britanskih medija, upozorenja istaknutih profesora, samo su neki od javnih indikatora da je diplomatska mreža SAD u regionu trebala da zauzme daleko čvršću politiku prema Vučiću.

Ali umjesto jasnih poruka srpskom autokrati da je njegova ratnohuškačka, hegemonistička politika prema susjedima neprihvatljiva jer može da odvede samo u konflikt i sukobe, od američke diplomatije predvođene Kristoferom Hilom, Vučić izgleda, dobija punu podršku za svoje destabilizatorske projekte.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Piki 81
07.12.2023-11:16 11:16

Pa vi ste stvarno za cirkus…. još da napišete da na marsu Voli otvorio market i onda ste kompletni.

krsto
07.12.2023-22:04 22:04

Jedno je sigurno..Hil nije gadljiv na pare a Aca P**dousti bi dao I oca Fahrija I majku Angelinu samo da zadrzi fotelju..

Krsto
08.12.2023-03:53 03:53
Reply to  krsto

Da jos dodam da Zapad zabole Djokica za nas Balkance…Oni samo gledaju sta mogu da iskoriste za sebe…Recimo Litijum iz Srbije luku Bar Aluminijum metale itd…Hil naravno misli na svoju *uzicu…
Srbi misle da im je Srbija mala pa bi tudju zemlju i izlazak na more…A srce Srbije Sumadija im umire…
Putinu bi pak odgovarao bilo kakav nered na Balkanu da malo skrene paznju s Ukrajine Moldavije Gruzije Karabaha Cecenije i ostalih teritorija dje je zaguzvao i izvrsio okupaciju…Ali dzaba mu Rusija umire jer Kina nezadrzivo kolonizuje Sibir…

Marko K.
08.12.2023-07:00 07:00

@krsto

Dobro je da si ti drzao svijecu Angelini inace Aleksandar ne bi rodio.
Koji si karakter i sa cim se ti bavis ,ni dokone brkate babe ti nijesu ravne.

Krsto
08.12.2023-09:55 09:55
Reply to  Marko K.

Sto se AVa i Fahrija tice Kinezi kazu svaka slika govori vise od hiljadu rijeci.,.Fahri je svog sina Skendera [Aleksandra] ubacio u Masone jer se oni tako uclanjuju s oca na sina… Fahri uziva neciju zastitu u Beogradu i zivi puno bolje nego sto bi obicni novinar mogao sebi da priusti…Sta mislis otkud mu pare???Zasto on nije morao da napusti Beograd kao brojni Albanci na pr Enver Petrovci Uliks Fehmiu Faruk Begolli itd..Albanci u Beogradu vec tri decenije ne smiju ni da kazu da su Albanci vec glume Gorance pa cak i Srbuju samo da im biznisi ne bi propali…… Pročitaj više »

Da li će Stejt department u narednom izvještaju obuhvatiti i svoje balkanizovane diplomate? | Skala radio
23.04.2024-16:34 16:34

[…] dobro upoznat sa ovim činjenicama Hil je za Vučićev RTS kazao da je Otvoreni Balkan (srpski svet) izuzetno važan, jer, kako je istakao, ”doprinosi […]