Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Vučić ne dolazi u Crnu Goru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej sastali su se jutros u zgradi Patrijaršije kako bi razgovarali o situaciji u Crnoj Gori

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da neće doći u Crnu Goru i da se sa tim saglasio patrijarh Irinej. On je to saopštio na pres konferenciji za novinare nakon što se jutros sastao sa Irinejom, kako bi razgovarali o situaciji u Crnoj Gori.

Vučić je saopštio da je imao namjeru da ide u Crnu Goru i da je patrijarh odobrio njegovu posjetu i istakao da mu je drago što brine o srpskom narodu.

“Ukazao je da niko ne može da mu zabrani da dođe u neku crkvu. A onda sam shvatio da to nije po volji crnogorskom režimu. Počeli su da puštaju u medije kako će to da izazove krvoproliće, nemire, haos, pitao sam se da li je moguće da moja jedna poseta hramu može to da izazove”, istakao je Vučić, dodajući da je imao namjeru da posjeti Pljevlja.

Vučić je u obraćanju javnosti kazao:

“Tim zakonom su direktno pogođeni interesi srpskog naroda. Namjera režima u Podgoriici ili dijela režima je očigledna – da se smanji srpski korpus”, kazao je Vučić.

Nijednog sekunda Srbija nije pravdala paljenje zastave, kaže on.

“Nije li zaprepašćujuće kad hapsite u Budvi zbog isticanja srpske zastave i što ste slali svoje zvaničnike u Knin na proslavu Oluje? Na sve to smo mirno reagovali i ćutali, a onda ste se drznuli da nam držite pridike o ambasadi.

Šta je trebalo, da zatvorimo Knez Mihailovu?”, kazao je on.

Kako vas nije sramota, lažovi jedni, rekao je Vučić.

,,U Pljevlja sam inače planirao da odem, ali sada vam je jasno da u Crnu Goru neću ići”, kazao je.

“Ne želim da dajem alibi da mi kažu da je to napad na nezavisnost i ustavni poredak Crne Gore”, kaže Vučić i dodaje da “neće sukobe”.

“Ne zato što ih se plašim nego znam da bi to neki iskoristili da naškode srpskom narodu u Crnoj Gori”.

“Mila Đukanovića poštujem kao predsjednika Crne Gore, sve drugo, nikakve dogovore o nacionalnim pitanjima nijesmo imali”, rekao je Vučić.

“Mi nikome nećemo dozvoliti da nam uništi prošlost i budućnost niti da nam satre ognjišta, borićemo se istinom, ne lažima koji se oni služe”, dodao je i kazao da nikad nije tražio susret sa Amfilohijem.

U završnici obraćanja je kazao da će u srcima biti sa Srbima u Crnoj Gori.

IzvorTanjug

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve