Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Vrijeme kad će Vuk Jeremić biti kralj careva

Po pravilu, političke minijature su najglasnije oko najvažnijih pitanja za državu. A ono se odnosi na Veliku Srbiju u kojoj će se udobno smjestiti svi Srbi iz čitavog svijeta

Piše: Slavko Mandić

Konačno je na srbijanskom političkom  nebu  zasijala u punom sjaju zvijezda karijernog visokoumnjaka Vuka Jeremića. Da ne bi bilo zabune, ne radi se o onoj kreaturi presvučenoj u žablji batak, koja je uspjela čak i Šešelju da ogadi omiljeno pinkovsko jutro. Ovo je drugačija bezuba zvijer. Vuk, Vučina ili nešto slično. Zaustaviću se da ne pobrkam i ne odem u sivu zonu autizma u kojoj je odavno srbijanska vladajuća politika, jednako kao i opoziciona kada je Crna Gora u pitanju. Jer, za boga miloga, koji je uzgred rečeno Srbin iz pete, kao i cijeli svijet, Crna Gora nije ništa drugo do Srbija u produženom trajanju. To dokazuju brojni istorijski falsifikati „autentičnih“ Antića, Rakovića, Marića, Šešelja, Vučićevića, Bećkovića, istaknutih četnika i Vučićevih početnika u narastanju, koji nerijetko i na vlastitu nemoć kidišu što Crna Gora i dalje postoji. Pogotovo kad se javi glas razuma svijetlih pojedinaca poput Svetislava Basare, Nenada Čanka, Sonje Biserko, Filipa  Davida, Boška Jakšića i još po nekih časnih, kojih nije preveliki broj. Tu šamarčinu bijeda i crna rupa srbijanskog političkog beščašća sve teže podnosi. Zato u agresiji koju ispoljava na svakom koraku prema „braći“ u Crnoj Gori nalazi svoj oslonac za sve što čini. Nama i drugima.

Po pravilu, političke minijature su najglasnije oko najvažnijih pitanja za državu. A ono se odnosi na Veliku Srbiju u kojoj će se udobno smjestiti svi Srbi iz čitavog svijeta. Đe god se ko nalazio a ko je Srbin i srpskoga roda makar je tu brigu prebrinuo. Bez dileme, Crna Gora kao neotuđivi dio Srbije, po Jeremiću, mora da ima i određena demokratska prava. Zato će Srbi iz ove „autentične“ srpske države, u kojoj trenutno žive i neki zalutali narodi, koje će matica vratiti pod svoje krilo kad tad, dobiti pravo da imaju svoje predstavnike u srbijanskom parlamentu. Mada ostaje dio sumnje koliko su baš oni zaslužili da ih pomiluje ovako snažan demokratski iskorak Vučine, srbijanskog i kralja i cara.

Sad kad je riješio viševjekovno crnogorsko pitanje i konačno makao Crnogorce i sve ostale iz spiska naroda, Jeremić će se pozabaviti  “Proglasom o srpskom pitanju u 21. vijeku”. Ko je imao prilike da zaviri u taj jedinstveni manifest fenomenologije uma i dostignuća sivih ćelija jedinstvenih likova koje još srijećemo kod izobličenih Vulina, Dačića, univerzalnog Đuke i broja im se ne zna, biće mu jasno da će svijetom gospodariti Srbi, kao dominantni  narod  u ovom vijeku.

Ovaj „dokument“ sadrži univerzalno pravo da svi mogu da budu Srbi ukoliko se potvrde kao od boga dat privilegovan narod. Drugim riječima, vraća se na scenu nebeski Srbin, što mu i pripada po svim parametrima koje zahtijeva moderno uređena država u kojoj je zajednička imenica Prle Perić a jedina vlastita Aleksandar Vučić, čudotvorac.

Jeremić je istakao da je srpski narod jedan i nedjeljiv, a to znači da je Srbin jednako onaj ko živi u Čačku, Banjaluci, Herceg Novom, Nišu ili Sidneju i da je Srbija njegova matica, koja mora jednako da se brine o svim pripadnicima srpskog naroda. Mogao je dodati, poslije Čačka, i Njujork, Berlin, Singapur, Zavidoviće, Ub, Jasenovo polje, odakle su potomci  Novaka Đokovića, pjevača hit hitova  „Veseli se srpski rode“ .

Bez obzira na te sitnije propuste, mora mu se priznati raskoš ideja koje su plod njegovog sveobuhvatnog desničarsko-crkvenog znanja i obrazovanja.

Zato dileme nema. Pjevaće se u kutu stožera Vuka Jeremića u neđelju i proslavljati vjerovatna pobjeda. Jer nema toga Vučića koji je bolje složio slogane koje građane prosto vuku da zaokruže ovu družinu od integriteta.

Zato svi za “Narodna stranka – Siguran izbor- Ozbiljni ljudi”kako se zove, a ko im je ime zapamtio dobiće bespovratno mjesto u srbijanskom parlamentu. To je podsticajna mjera kojom će se zahvaliti za glas, a ne novcem građana, kako to čine oponenti.

Biće to vrijeme kada će Vuk Jeremić biti kralj careva.

Oslobođeno i osokoljeno. Život će pulsirati bez opterećenja.

Jer, bićemo svi Srbi. I svetosavci. I kleronacionalisti. I popovi. Ali i lopovi.

To je nama naša borba dala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tandara Mandara
16.12.2023-08:17 08:17

Ili još bolje Mandara Tandara!

Branko
16.12.2023-09:02 09:02

Evo Ramobić doktor laži i nacional šovi izma sa Žabljim batkom.na Pinku bljuje naravno protiv Hrvata ustaša i separatista Crnogoraca i njihovim izmišljenim riječima itraži samo ćirilicu koju svi treba da nauče za lar dana mo ne zna.
Svi su krivi i svi zlotvori i zločinci osim Srba majke ti ga.
Naravno zločini na sve strane lrotiv Srba.
To im je priča.
.

Gojko
16.12.2023-11:35 11:35

Slavko ovo ti je više nego dobro.
Savršeno.

@@@@
16.12.2023-14:10 14:10

nevjerovatno je da covjek koji u svojoj drzavi jedva prelazi cenzus dobija inspiraciju da uredjuje planetu!Nisam siguran ali mislim da je VIB rekao NEMOJTE IMATI MNOGO ZELJA,MOGUCE JE DA SE OSTVARE

dpero
16.12.2023-14:24 14:24

Svi srbijanci isto misle (95%) i tza to se nemojte cuditi ovakvim psihopatama kojih je u srbiji dosta i zaludjuju glupi i nepismeni narod koji ih glasa!!

dragan
16.12.2023-14:38 14:38

Svaka cast Gospodine. Respekt.

Belveder
16.12.2023-17:21 17:21

Ovome Jetmremiću faca odražava intelekt!
Kao onome našemu jadovu Borovniku Bojku!!!seljačini u odijelu.

Tara
16.12.2023-20:01 20:01

Slavko Madić ne tandara nego se trudi da piše istinu . Slabo mu to ide od ruke .Samo Mandara ali je politički ispravan ijako još nije sazrijo.Nije on kriv sto neumije da to bači na papir.

klementina
16.12.2023-23:40 23:40

Školski primer ”DA NEMA BUDAL BEZ ŠKOLOVANE ,

klementina
17.12.2023-00:55 00:55
Reply to  klementina

Naravno mislim na JEDEMIĆA.

Ivan
17.12.2023-07:29 07:29

Davno ne pročitah bolju metaforu za onu pink budalu od ove ŽABLJI BATAK!
GENIJALNO

Čika Mića
17.12.2023-07:32 07:32

Tara super si pismena i imaš pravo svakoga kritikovat.
Ovo ti je gramatičli ,.jezički.leksički perfektno.
Bez greške.
Bravo.

Xyz
19.12.2023-15:01 15:01

Nije Tara no neki balvan.
Nego svi pravoslavci su srbi samo oni iz srbije su Rusi . Kak je to možno. Kad si neoobaveeešten.
U Bosni i Hercegovini imamo tri vjere i nesrecu od suseda. Te ih stoga imperijaliste treba nauciti pameti.