Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vrhovni komandant NATO u Evropi: CG saveznik kojeg cijenimo, VCG dobro obučena

Vrhovni komandant Savezničkih snaga u Evropi general Tod D. Volters, koji je prethodnih dana boravio u Beogradu u sklopu posjete regionu, u intervjuu za “Blic” govorio je o saradnji srpske vojske i NATO-a, projektima na kojima sarađuju i globalnim izazovima. U intervjuu je govorio i o Crnoj Gori

Kako NATO može da računa na CG, tako i ona može da računa na NATO.

Tod D. Volters

Vrhovni komandant Savezničkih snaga u Evropi general Tod D. Volters, koji je prethodnih dana boravio u Beogradu u sklopu posjete regionu, u intervjuu za “Blic” govorio je o saradnji srpske vojske i NATO-a, projektima na kojima sarađuju i globalnim izazovima. U intervjuu je govorio i o Crnoj Gori.

Na pitanje novinara Blica na koji način Crna Gora, kao zemlja sa najmanjom vojskom u regionu doprinosi NATO-u, Volters je odgovorio jasno.

”Crna Gora je saveznik kog jako cijenimo, sa jednako jakim glasom u oblikovanju odluka na nivou Saveza. Crna Gora pruža značajan doprinos evroatlantskoj bezbjednosti i učestvuje u raznim misijama i vježbama NATO-a. Istovremeno, drago nam je što Crna Gora povećava svoja budžetska izdvajanja za odbranu, s jasnim planom da do 2024. ulaže 2% BDP-a u odbranu”- kazao je on i dodao:

”Pored toga, naša misija za zaštitu vazdušnog prostora osigurava bezbjednost vazdušnog prostora Crne Gore, uz avione iz Italije i Grčke. Kako NATO može da računa na Crnu Goru, tako i Crna Gora može da računa na NATO. Vojska Crne Gore je dobro obučena i spremna i dijeli vrijednosti evroatlantskog mira i stabilnosti i posvećena je tom cilju”-poručio je on.

IzvorBlic.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve