Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

VLADA U PANICI Postojali uslovi za razmatranje odluke o državljanstvu, odustali iz straha?

Do odustajanja je došlo na insistiranje potpredsjnika Vlade Dritana Abazovića i ministra Sekulovića koji su se, kako saznajemo, uplašili (čitaj: prepali) reakcije građana

Vlada Crne Gore juče je na bezobziran način obmanula javnost kada su kazali da Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva nije na dnevnom redu sjednice jer se ”nijesu stekli uslovi za razmatranje”.

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih kabinetu premijera, mišljenje o ovom Predlogu dostavljeno je ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću još u srijedu i Vlada je mogla da razmatra i usvoji sporne izmjene.

Međutim, do odustajanja je došlo na insistiranje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra Sekulovića koji su se, kako saznajemo, uplašili (čitaj: prepali) reakcije građana.

Dokument bio spreman u srijedu, ali Dritan i Sergej ne!

Podsjetimo, nekoliko hiljada građana okupilo se juče ispred zgrade Vlade u znak protesta zbog planiranog usvajanja izmjena Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva i izmjena Zakona o registru prebivališta i boravišta. Ovim izmjenama, a bez nedoumica, izvršio bi se brutalni etnički inžinjering i asimilacija Crnogoraca u takozvani ”srpski svet”.

Vlada je juče saopštila da će se ovaj dokument naći na dnevnom redu  kada se za to steknu proceduralni uslovi propisani Poslovnikom Vlade Crne Gore (članovi 15, 32 i 40), a koji podrazumjevaju da isti bude odobren od strane Sekretarijata za zakonodavstvo i Komisije za politički sistem, pa tek onda da bude upućen Vladi na razmatranje.

”Ovaj dokument biće iznijet pred Vladu na formalno-pravno besprekoran način, a svi prijedlozi koji budu u njemu biće isključivo u najboljem interesu građana Crne Gore. Upravo najbolji interesi građana su ključni cilj cjelokupnog djelovanja Vlade”, saopšteno je iz Vlade.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
09.04.2021-09:25 09:25

Ne znamo jesu li se prepali ali mi nijesmo.Mi smo spremni da POGINEMO samo da se to zna.Ali necemo biti sami.Zato drugovi,prst na celo pa razmislite.Ovo nije Zeleni venac pa da se pogadjate.I tacka.