Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Više tužilaštvo formiralo predmet o odavanju tajnih podataka: Dejan Vukšić pod istragom!

Saopštila dražavna tužiteljka portparolka Lepa Medenica

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, formiran je predmet povodom novinskih tekstova, vezanih za odavanje tajnih podataka na sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost, i predmet se nalazi u fazi izviđaja, kazala je Standardu dražavna tužiteljka portparolka Lepa Medenica.

Ona je ovo kazala odgovarajući na pitanje da li je ovo Tužilaštvo pokrenulo postupak u slučaju navodnog odavanja tajnih podataka iz Agencije za nacionalnu bezbjednost, od strane vršioca dužnosti direktora ANB Dejana Vukšića.

Podsjetimo, na sjednici Odbora za bezbjednost u Skupštini Crne Gore, koja je održana u petak, prema kazivanju više poslanika članova Odbora, direktor ANB Dejan Vukšić je suprotno Zakonu o tajnosti podataka odao određene tajne podatke.

Poslanik SDP Raško Konjević saopštio je da je Vukšić otkrio identitete rezidentnih predstavnika jedne obavještajne agencije države članice NATO, kao i njihove prioritete u radu i “mete” njihovog rada.

”To su tajni podaci te službe i strani državljani u ovom slučaju nemaju pravo pristupa tim podacima. Nažalost ovim je kompromitovan rad Agencije njen ugled i povjerenje u radu sa partnerskim službama članicama NATO”, kazao je u petak Konjević.

Takođe, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, koordinator službi bezbjednosti, je nakon sjednice Odbora, izjavio da je Vukšić “napravio propust odavanjem tajnih podataka”.

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, formiran je predmet.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gradjanin
23.03.2021-14:53 14:53

Sve uradjeno planski i namjenski zbog toga je tu i postavljen. Krivicna odgovornost odmah!