Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vijeće za nacionalnu bezbjednost večeras o sajber napadima

Sjednica Vijeća počeće u 18 časova, saopšteno je iz Abazovićevog kabineta

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sazvao je za večeras sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost povodom aktuelnih sajber napada na Vladinu informatičku strikturu.

Sjednica Vijeća počeće u 18 časova, saopšteno je iz Abazovićevog kabineta.

Podsjećamo, Crna Gora je od kasno sinoć izložena novoj seriji organizovanih sajber napada na Vladinu informatičku infrastrukturu.

Primarna meta je struktura državnih organa – kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Stručnjaci resora na čijem je čelu su, kako je istakao Dukaj jutros, pravovremeno preduzeli odbrambene mjere.

– Iako su trenutno iz bezbjednosnih razloga određeni servisi privremeno isključeni sigurnost naloga građana i privrednih subjekata ni njihovi podaci nijesu ni na koji način ugroženi. Crna Gora je o detaljima napadima, koji su umnogome nalik onima 2015. i 2016, informisala saveznike – istakao je Dukaj na Tviteru.

U Vijeću su predsjednik Vlade, kao predsjednik tog tijela, potpredsjednik vlade i ministar odbrane Raško Konjević, ministar pravde Marko Kovač, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera, predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost Mevludin Nuhodžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
26.08.2022-15:34 15:34

A ovo je pa strašno stručno Vijeće za nacionalnu bezbjednost, osobito za bezbjednost kompjuterskih tehnologija. Ovaj sajber napad je planiran i realizovan od struktura unutar ovog Vijeća, neposredno pod komandom komandanta Posrnulog Dritana.