Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

PRIMJER ”UGROŽENOG” SRBINA: Velimir Đoković – ispao iz igre za Andrijevicu pa uletio u Danilovgrad, biznis mu pomagali funkcioneri DPS, a prijavio čak 50.000 eura keša!

Đoković predstavlja školski primjer ''ugroženog'' profesionalnog crnogorskog Srbina, koji ide u Beograd i kleveće sopstvenu državu od koje je imao deble korsiti. Ukoliko bi se sudilo prema imovinskom kartonu Velimir Đoković može se ubrojati u uspješne preduzetnike, ali ostaće onda nejasno koji su bili njegovi motivi da se sredinom decembra ponižava pred Milicom Zavetnicom, kojoj bi samo svojom ušteđevinom mogao da plati tačno deset kozemtičkih tretmana u iznosima od po pet hiljada eura

Skandalozan i bijedan, poltronski nastup funkcionera više crnogorskih opština polovinom decembra pred skupštinskim Odborom za dijasporu Srbije glavna je tema medija. Pred predsjednicom Odbora za dijasporu poslanicu desničarskog pokreta Zavetnici Milicom Đurđević Stamenkovski u sluganskim govorima takmičili su se funkcioneri opštine Berane, Mojkovca, Nikšića, Herceg Novog, Tivta i Danilovgrada.

Opštinu Danilovgrad na tom raportiranju Milici Zavetnici (koja je izgledala kao starleta što i ne čudi jer je utvrđeno da je u jednom kozmetičkom salonu sa računa stranke potrošila oko 5.000 eura) bio je predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković.

Podsjetimo, Đoković je na tu funkiciju izabran krajem novembra, a na lokalnim izborima predvodio je listu DF pod nazivom “Za budućnost Danilovgrada”. S obzirom da su se na kvislinškom sastanku u Beogradu velikosrpski funkcioneri crnogorskih opština takmičili u poltronstvu i snishodljivosti, PORTAL Aktuelno na primjeru Velimira Đokovića otkriva matricu ”srpske ugroženosti”. Đoković predstavlja školski primjer ”ugroženog” profesionalnog crnogorskog Srbina, koji ide u Beograd i kleveće sopstvenu državu od koje je imao debele koristi.

Predstavnici crnogorskih opština kod Milice Zavetince: Bruka Crne Gore

Finansiranje i kampanja za IN4S

Ime Velimira Đokovića nije poznato široj javnosti, ali jeste neko ko je poznat pravosudnim tužilačkim organima. Porodični biznis firme “Đoković doo” pominjan je u sklopu istrage povodom sumnjivog finansiranja kampanje Demokratskog fronta iz ruskih izvora tokom 2016. godine.

Ono što je poznato jeste podatak iz 2017. godine kada je Osnovno državno tužilaštvo formiralo predmet u slučaju kampanje proruske propagandne platforme, koja radi pod okriljem srpske BIA-e, IN4S „Poštuj život – zadrži oružje“. Predmet je formiran kako bi se utvrdilo da li u preduzetim aktivnostima postoje elementi krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti. Bilbordi putem kojih je IN4S promovisao tadašnju akciju vlasništvo su preduzeća „Đoković“ iz Danilovgrada. Vlasnik te firme je aktuelni predsjednik skupštine opštine Danilovgrad Velimir Đoković, a kako su pisali mediji 2017. godine tada je utvrđeno da su preko računa tog preduzeća rađene finansijske transakcije u iznosu višem od 80.000 eura za razne kampanje i potrebe DF-a, odnosno dvije članice ove koalicije Demokratske narodne partije i Nove srpske demokratije.

Đoković, kažu upućeni izvori bliski DF, važi za jednog od uvaženijih funkcionera tog bloka, ali ipak u tim odnosima bilo je i kriznih momenata. Tako se, kažu dobro upućeni izvori, desilo da su ti odnosi “zahladili” tokom litijaške 2020. godine kada je Velimir Đoković očekivao da će biti nosilac liste na lokalnim izborima u Andrijevici. Međutim, rukovodstvo je izabralo drugu osobu. Spekuliše se da je Đoković bio čak i upisan u birački spisak u Andrijevici, ali zvanične potvrde za to nema. Ono što je jasno je da Đokovići imaju nesumnjivu vezu sa Andrijevicom (selo Andželati), jer na spisku organizacija koji je dostupan na internetu postoji podatak iz 2019. godine gdje organizacija “Probaj domaće” kao odgovorno lice navodi Velimira Đokovića.

Biznis

Porodica Đoković u vlasništvu ima firmu “Đoković doo”, a podaci sa sajta otkrivaju da postoji kampanja “Klaster Probaj domaće” . U opisu se navodi da “gotovo tri decenije firma „Đoković“ d.o.o. posluje u Crnoj Gori”.

Podaci sa sajta govore da su učestvovali u projektima 2018. i 2019. godine, dakle, tokom vlasti DPS i to sa resorima Ministarstva ekonomije, Ministarstva održivog razvoja i turizma, ali i Glavnog grada Podgorice i lokalnih turističkih organizacija više opština.

Izvori iz DF ne kriju da je Đoković imao poslovnu saradnju i sa pojedinim i dalje visokim funkcionerima DPS, pa je to čak i bio navodno razlog za “blago zahlađenje odnosa”.

Imovinski karton 

Biznis aktivnosti Velimira Đokovića, ako se sudi prema imovinskom kartonu bile su uspješne. U imovinskom kartonu koji je predat prije dvije sedmice i javno objavljen na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije Velimir Đoković je prijavio da u kešu ima čak 50.000 eura, što ga svakako pozicionira među bogatije javne funkcionere.

Vlasnik je automobila golf iz 2000. godine, dok njegova ćerka Sara posjeduje Polo iz 2011. godine. Velimir Đoković prijavio je da je kroz nasljedstvo stekao pištolj Zastava M-70. 

Kada su u pitanju nekretnine Đokovići posjeduju tri stana i kuću. Od tri stana, kako se navodi, dva su stečena kupovinom, a preostali i to najveći od 59.4 kvadrat je evidentiran kao “poklon”. Kuća sa 83 kvadrata je stečena kroz nasljedstvo, a uz nju je tako i prijavljeno više šuma, pašnjaka i njiva.

Ukoliko bi se sudilo prema imovinskom kartonu Velimir Đoković može se ubrojati u uspješne preduzetnike, ali ostaće onda nejasno koji su bili njegovi motivi da se sredinom decembra ponižava pred Milicom Zavetnicom, kojoj bi svojom ušteđevinom mogao da plati tačno deset kozmetičkih tretmana u iznosima od po pet hiljada eura.

Čini se da nakon ove blamaže kontroverznom Velimiru Đokoviću neće pomoći nikakve “kozmetičke” intervencije i “vjerovatno naknadna pamet” jer će njegovi sugrađani i cijela Crna Gora zauvijek zapamtiti ovu njegovu bruku, te i bruku njegovih kolega iz drugih gradova, a sve samo da bi se promovisao “srpski svet”.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Trubjela
12.01.2023-00:00 00:00

Ovome nesoju kažu pomagali funkcioneri DPS-a.
Kad pomože nekome Liberalu Milo?
I da ti odgovorm – NIKAD!
Stam te bilo.